Sebavedomie Tre kronor sme naštrbili, šťastie však stálo pri Švédoch

TA3 TASR SITA
12.5.2018 14:40

Slováci nastúpili v sobotu na poludnie proti suverénnym Švédom, ktorí po štyroch víťazných zápasoch do duelu vstúpili s impozantným skóre 19:2. Napriek tomu väčšina fanúšikov, ktorí merali cestu do dejiska MS Dánska, verila, že práve reprezentanti s dvojkrížom na hrudi dokážu pretrhnúť víťaznú šnúru "Tre kronor". Napriek veľkému nasadeniu sme po predĺžení prehrali 3:4.

Sebavedomie Tre kronor sme naštrbili, šťastie však stálo pri Švédoch
TASR

Švédi otočili skóre

V úvode prvej tretiny sme proti Švédom hrali vyrovnaný zápas. Náš tím sa aktívne tlačil pred bránku súpera. V siedmej minúte sme takmer dostali prvý gól, keď sa Rickard Rakell sólovo priblížil k našej bráne, zákrok však úspešne zneškodnil náš brankár Patrik Rybár. Krátko na to naši hráči museli hrať v oslabení po tom, ako Marcel Haščák skončil v bráne súpera. Presilovú hru "Tre kronor" sme nakoniec zvládli.

Prvý gól! Žltomodrých sme vyviedli z rovnováhy sebavedomým zásahom Mária Grmana z modrej čiary. Puk ešte tečoval Tomáš Jurčo. Po našom úspechu Švédi nasadili agresívnejšiu hru. Po vhadzovaní v 15. minúte sa im podarilo dostať sa k puku. Rybár cez pred ním stojacich Švédov nič nevidel. Výsledkom bol vyrovnávajúci gól z hokejky Dennisa Everberga. V 18. minúte sa súper dostal do vedenia po góle Gustava Nyquista, ktorý prestrelil nášho gólmana ležiaceho na zemi.

Nádej sa vrátila

Veľká šanca prišla v krátko po ukončení našej presilovej hry. Strela Bondru však skončila v Hellbergovej lapačke. V 24. minúte Švédi útok opätovali, tentoraz úspešne. Po zákroku Jacoba De La Rose si pripísali tretí gól. Veľkú šancu nám priniesol moment v 32. minúte, keď Sekera vylákal Hellberga z bránky, obkorčuľoval ju a skúsil puk poslať k bránkovisku. Švédska defenzíva sa ale stihla spamätať.

Nádej na triumf vrátil v poradí druhý gól Slovenska, navyše v oslabení. Skvelý kontaktný gól strelil Marek Ďaloga, keď mu Ladislav Nagy prenechal puk na útočnej modrej čiare.

Ďalší skvelý gól! Ladislav Nagy perfektne spracoval prihrávku Michala Krištofa. Predviedli premyslený zákrok a vyrovnali skóre, keď už zrejme málokto čakal výraznejší obrat v hre. Naši pokračovali s ofenzívnou hrou a predviedli niekoľko agresívnych zákrokov, ktoré hráči "Tre kronor" len ťažko odrážali od svojej bránky.

Klinec do rakvy

Náš tím dostal klinec do rakvy vylúčením Mareka Ďalogu za hákovanie, v prebiehajúcom oslabení sme inkasovali štvrtý gól, avšak z hokejky Andreja Sekeru, ktorý nešťastne tečoval ranu Miku Zibanejada. Rozhodcovia ešte prezerali spomalený videozáznam pre reklamáciu postavenia mimo hry švédskeho hráča. Gól nakoniec uznali. Výsledok zápasu Slovensko-Švédsko 3:4 po predĺžení.

Duel A-skupiny Slovensko - Švédsko viedla kanadsko-americká rozhodcovská dvojica Brett Iverson - Stephen Reneau. Na čiarach im od 12.15 h pomáhali Dán Rene Jensen a Nemec Lukas Kohlmüller. Slováci nastúpili v modrých dresoch, Švédi v kombinácii so žltým základom. V slovenskej bránke sa predstavil Patrik Rybár, vo švédskej Magnus Hellberg.

Slovensko - Švédsko 3:4 pp (1:2, 1:1, 1:0 - 0:1)
Góly: 11. Jurčo (Grman, Krištof), 37. Ďaloga (Nagy), 47. Nagy (Krištof, Čajkovský) - 16. Everberg (Klingberg, Lindholm), 19. Nyquist (Backlund, Gustafsson), 25. de la Rose (Kempe, Wikstrand), 65. Zibanejad (Rakell, Klingberg)

Zostavy:

Slovensko: Patrik Rybár - Čajkovský, Sekera, Graňák, Marek Ďaloga, Jaroš, Fehérváry, A. Jánošík, Grman - Jurčo, Krištof, L. Nagy - M. Bakoš, Hovorka, Marcel Haščák - D. Bondra, Buc, Svitana - A. Kudrna, T. Marcinko, Cingeľ

Švédsko: Hellberg - A. Larsson, Ekman-Larsson, J. Klingberg, H. Lindholm, Wikstrand, E. Gustafsson - Janmark, Zibanejad, Rakell - Nyquist, Backlund, Pettersson - Everberg, Johan Larsson, Pääjärvi - Kempe, L. Andersson, J. de La Rose

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok