Trumpova asistentka necitlivo reagovala na chorého senátora

TA3 TASR
11.5.2018 07:21

Asistentka amerického prezidenta Donalda Trumpa sa údajne nešetrne vyjadrila na adresu ťažko chorého senátora Johna McCaina v súvislosti s jeho nesúhlasom s prezidentovou nomináciou Giny Haspelovej na post riaditeľky Ústrednej spravodajskej služby. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Trumpova asistentka necitlivo reagovala na chorého senátora
SITA/AP

Autentickosť nepopreli

V súvislosti s McCainovým nesúhlasom s Haspelovej nomináciou Trumpova asistentka Kelly Sadlerová počas porady za zatvorenými dverami, ktorá sa vo štvrtok konala v Bielom dome, údajne povedala: "To je jedno, veď aj tak zomiera."

Sadlerovej slová potvrdil jeden z účastníkov porady, ktorý si neželal byť menovaný. Biely dom autentickosť výroku nespochybnil a sama Sadlerová na žiadosť AP o vyjadrenie nereagovala. "Dovoľte, aby som vám pripomenula, že môj manžel má rodinu, sedem detí a päť vnúčat," uviedla na Twitteri v reakcii na Sadlerovej výrok McCainova manželka Cindy.

Viedla tajnú väznicu

Gina Haspelová je v súčasnosti úradujúcou šéfkou CIA, pričom v tajnej službe pracuje už 30 rokov. Oficiálne ju však ešte vo funkcii riaditeľky CIA musí schváliť Senát. V roku 2002 viedla Haspelová tajnú väznicu CIA v Thajsku a neskôr bola zapojená do prípadu ničenia nahrávok výsluchov zadržiavaných osôb podozrivých z terorizmu, pri ktorých bola použitá metóda simulovaného topenia.

Podľa McCaina, ktorý bol sám mučený ako vojnový zajatec vo Vietname, bolo týranie osôb zadržiavaných Spojenými štátmi v posledných desiatich rokoch jednou z najtemnejších kapitol v amerických dejinách.

McCainovi vlani 14. júla odstránili krvnú zrazeninu, ktorá sa mu vytvorila nad ľavým okom. Histologické vyšetrenie o päť dní neskôr ukázalo, že má zhubný nádor mozgu, známy pod názvom glioblastóm. Odvtedy podstupuje onkologickú liečbu, pričom jeho zdravotný stav v polovici apríla skomplikovala operácia indikovaná zápalovým ochorením čriev, z ktorého sa v súčasnosti zotavuje.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok