Muža našli po šesťdňovom pátraní mŕtveho, zomrel v horách

TA3 TASR
10.5.2018 21:36

Nezvestného 41–ročného slovenského turistu našli mŕtveho vo štvrtok popoludní v Strážovských vrchoch medzi Čelom a Úplazom, v strmom lesnom teréne. Na svojej webovej stránke o tom informuje Horská záchranná služba, ktorá transportovala telesné pozostatky muža k zaparkovaným autám pri turistickom chodníku. Tam ich odovzdala obhliadajúcemu lekárovi a príslušníkom Policajného zboru.

Muža našli po šesťdňovom pátraní mŕtveho, zomrel v horách
SITA/Tomáš Somr

HZS bola v sobotu 5. mája v rámci Integrovaného záchranného systému požiadaná políciou o pomoc pri pátraní po 41–ročnom turistovi slovenskej národnosti. „Muž v sobotu ráno odišiel na túru do Strážovských vrchov, ktoré nie sú zásahovým územím HZS, odkiaľ sa ani do neskorých večerných hodín nevrátil. Príbuzní sa s ním počas dňa skúšali spojiť telefonicky, ale telefón bol nedostupný," uvádza HZS, s tým, že polícia vykonala bezvýslednú lokalizáciu mobilného telefónu.

Po mužovi šesť dní pátrali príslušníci polície, záchranári a psovodi HZS, letka Ministerstva vnútra a dobrovoľníci. Príčina úmrtia bude predmetom nasledujúcich vyšetrovacích úkonov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok