O mieste a čase stretnutia s Kimom je už rozhodnuté, uviedol Trump

TA3, TASR
5.5.2018 07:32

Americký prezident Donald Trump sa stretne s juhokórejským partnerom Mun Če-inom v Bielom dome. Hovoriť budú najmä o nadchádzajúcej schôdzke Trumpa s lídrom KĽDR Kim Čong-unom. Šéf Bieleho domu vyhlásil, že miesto historického stretnutia je už stanovené.

O stiahnutí vojsk sa neuvažuje

Biely dom oznámil presný dátum schôdzky Trumpa s juhokórejským prezidentom Mun Če-inom. Americká vláda zároveň vyvrátila správy o tom, že by Trump uvažoval o stiahnutí jednotiek USA z územia svojho spojenca Južnej Kórey.

Trump sa s Munom stretne v Bielom dome 22. mája. "Budú pokračovať v úzkej koordinácii vývoja na Kórejskom polostrove" po medzikórejskom summite Mun Če-ina a severokórejského vodcu Kim Čong-una, ktorý sa konal v piatok minulý týždeň, uvádza sa vo vyhlásení Bieleho domu.

Lídri Severnej a Južnej Kórey sa 27. apríla stretli na historickom summite v demilitarizovanej zóne medzi oboma krajinami, konkrétne v pohraničnej dedine Pchanmundžom. V rámci tejto schôdzky ohlásili kroky smerujúce k oficiálnemu ukončeniu kórejskej vojny a k zbaveniu Kórejského polostrova jadrových zbraní.
Najvyšší predstavitelia USA a Južnej Kórey budú 22. mája diskutovať aj o nadchádzajúcej schôdzke prezidenta Trumpa s Kim Čong-unom. Donald Trump tvrdí, že čas a miesto historického summitu Spojených štátov a Severnej Kórey sú už stanovené, zatiaľ sa však nevyjadril, kedy a kde sa tak stane

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok