Taliana z Kuciakovho článku vydajú za hranice, rozhodla prokuratúra

TA3 TASR
4.5.2018 09:50

Kontroverzného talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu, ktorý bol jednou z hlavných postáv nedokončeného článku zavraždeného novinára Jána Kuciaka, vydajú do rodného Talianska. Rozhodla o tom prokurátorka Krajskej prokuratúry Košice.

Prokurátorka vydala rozhodnutie o vykonaní európskeho zatýkacieho rozkazu vydaného súdom v Benátkach na talianskeho podnikateľa, informoval hovorca Krajskej prokuratúry Košice Milan Filičko. Vadala je v Taliansku stíhaný za drogovú činnosť.

Vadala so svojím vydaním do Talianska súhlasil. Slovenská polícia ho zadržala 13. marca, najprv bol v tzv. predbežnej väzbe, aktuálne je vo vydávajúcej väzbe v Košiciach. V krajine pôvodu je stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami.

Podľa obvinenia sa spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky. Európsky zatýkací rozkaz bol rozšírený o ďalší skutok spočívajúci v páchaní trestného činu legalizácie príjmu z trestnej činnosti. O aktivitách a kontaktoch talianskeho podnikateľa na Slovensku písal predtým, ako bol zavraždený, investigatívny novinár Ján Kuciak.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok