Bieloruský brankár Mezin sa nečakane zbalil a odcestoval, nevedno kam

SITA
12.5.2012 11:00

Tréner Kari Heikkilä nepozná dôvod. Skúsený gólman štartuje na svojom dvanástom svetovom šampionáte, z Helsínk však nečakane odišiel. Na majstrovstvách sveta v Helsinkách si už nezachytá.

Bieloruský brankár Mezin sa nečakane zbalil a odcestoval, nevedno kam
SITA

„Andrej opustil náš hotel. Zbalil si veci a odišiel. Zvyčajne je to záležitosť psychiky, brankár nechytá a nie je spokojný so svojou úlohou v tíme. Nehovoril som však s ním o tom. Len som sa dozvedel, že Mezin odišiel,“ povedal podľa servera eurohockey.com tréner Heikkilä. „Pre všetkých v tíme to bolo veľké prekvapenia. Nikto nevie prečo, kedy a kde Andrej išiel. Jednoducho zmizol. Bez informácie, nič nepovedal ani hráčom a ani šéfovi federácie Jevgenijovi Vorsinovi. Nebudem mu volať, porozprávam sa s ním v Minsku po svetovom šampionáte. Čaká nás dôležitý duel so Slovenskom a verím, že môžeme dosiahnuť dobrý výsledok,“ doplnil Heikkilä.

Fínsky tréner bieloruského tímu ešte počas kariéry niečo podobné nezažil. Mezin začal šampionát v pozícii dvojky, v posledných dvoch dueloch proti Kazachstanu a USA dostal šancu, ale inkasoval dva lacné góly. „Je jasné, že nám to skomplikovalo situáciu. Vždy však hovorím hráčom, aby sa snažili riešiť problémy v tíme. Situácia nie je pozitívna. Nikto nie je ňou nadšený. Neskôr budem chcieť poznať Andrejove dôvody. Sadneme si a normálne sa porozprávame. Nebudeme situáciu riešiť v emóciách,“ dodal pre eurohockey.com Heikkilä.

Bielorusi v piatok poslali domov aj obrancu Andreja Antonova, na ktorého po dopísaní dvoch posíl zo zámorskej NHL, bratov Andreja a Sergeja Kosticynovcov, nezostalo miesto na súpiske.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok