Hugo Chávez úspešne ukončil liečbu rakoviny

SITA
12.5.2012 10:10

Venezuelský prezident Hugo Chávez sa v pondelok večer vrátil z kubánskej Havany, kde podstupoval rádioterapiu ako súčasť liečby svojej rakoviny. Tá bola tentoraz podľa jeho slov definitívne úspešná.

Hugo Chávez úspešne ukončil liečbu rakoviny
SITA

Svojim podporovateľom to oznámil hneď po vystúpení z lietadla na Medzinárodnom letisku Simóna Bolívara v hlavnom meste Caracas. Chávez je pri moci už od roku 1999 a trvá na tom, že sa o kreslo prezidenta bude už po štvrtý raz uchádzať aj vo voľbách naplánovaných na november. "Prichádzam s obrovským presvedčením, že táto liečba bude mať vplyv, v aký dúfame," vyhlásil po 11 dňoch strávených na Kube.

Chávez len nedávno verejne priznal, že útvar v oblasti panvy, ktorý mu odstránili v marci na Kube, bol rakovinovým nádorom. Zároveň oznámil, že bude musieť pokračovať v liečbe. Päťdesiatsedemročný líder sa podobnému zákroku podrobil aj v júni minulého roka, po absolvovaní chemoterapie sa však v októbri označil za vyliečeného. Zo svojej choroby položartom obvinil Spojené štáty, ktoré podľa neho možno "našli spôsob ako šíriť rakovinu".

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok