Slováci v rozlúčke remizovali s Macedónskom

SITA, foto: TASR
11.10.2011 21:50

Slovenskí futbaloví reprezentanti hrali na pôde Macedónska nerozhodne 1:1 v derniére B-skupiny kvalifikácie o postup na budúcoročný európsky šampionát do Poľska a na Ukrajinu.

Slováci v rozlúčke remizovali s Macedónskom

Na Štadióne Filipa II. v Skopje sa v dueli "o česť", keď ani jeden zo súperov už nemohol pomýšľať na účasť na ME 2012, dostali do vedenia Slováci. Po bezgólovom prvom dejstve sa v 54. min presadil hlavou svojím premiérovým úspešným zásahom v slovenskej reprezentácii Juraj Piroska. Zverenci trénera Vladimíra Weissa st. strelili gól po dlhých 384 minútach. Hráčom Macedónska sa však podarilo vyrovnať. V 79. min po rohovom kope Tričkovského pri zadnej žrdi stojaci kapitán Noveski stanovil "koníčkom" konečný výsledok. Slováci obsadili s 15 bodmi v tejto eliminácii 4. miesto, Macedónčania skončili s 8 bodmi na 5. priečke.


Macedónsko - Slovensko 1:1 (0:0)
Góly: 79. Noveski - 54. Piroska, ŽK: 9. Mojsov - 81. E. Jendrišek, rozhodovali: Chapron - Boisdenghien, Harchay (všetci Fr.) 


Macedónsko: Bogatinov - Lazarevski, Mojsov, Šikov, Noveski, Lazevski (64. F. Ivanovski) - Demiri - Grozdanoski (46. R. Petrov), Gjurovski, Tričkovski - Fazli (84. Trajkovski) 

Slovensko:
J. Mucha ml. - Pekarík, Ľ. Michalík, Saláta, Hubočan (46. M. Čech) - Kucka - Jež (88. Grajciar), Hamšík - Piroska (87. Hološko), Jendrišek, V. Weiss ml.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok