Colníci v Žiline zlikvidovali viac ako 7 ton falošných ložísk

TA3 TASR
2.5.2018 12:50

Žilinskí colníci zlikvidovali takmer 8000 napodobenín ložísk, ktoré zaistili v sklade žilinskej firmy ešte v roku 2011. Informovala o tom hovorkyňa Colného úradu Žilina Božena Chríbiková.

Zástupcovia poškodenej švédskej spoločnosti podľa nej vtedy vyčíslili škodu, ktorá by im vznikla umiestnením výrobkov na trh, na 150.000 eur. "Falzifikáty ložísk colníci zaistili v skladových priestoroch firmy zo Žiliny. Ku kontrole vtedy prizvali aj odborníkov zastupujúcich držiteľa ochrannej známky, ktorí pricestovali až zo Švédska. Výrobky boli tak dokonale spracované, že ani oni ich na prvý pohľad nevedeli odlíšiť od originálov. Po dôkladnej analýze nakoniec potvrdili, že ložiská sú nepravé," uviedla Chríbiková.

Doplnila, že prípad sa dostal až na súd, ktorý rozhodoval, či zaistený tovar porušuje právo duševného vlastníctva. "V polovici minulého roka potvrdil, že právo majiteľa ochranných známok bolo porušené a výrobky sú napodobeninami. Presne 7703 falzifikátov strojárskych výrobkov za účasti zástupcov držiteľa ochrannej známky znehodnotili tak, aby sa vylúčilo ich ďalšie použitie. Týmto postupom sa colníci snažia zamedziť distribúcii tovaru, ktorý môže byť v porovnaní s originálnym menej kvalitný, čím ohrozuje nič netušiacich a oklamaných spotrebiteľov," zdôraznila hovorkyňa CÚ Žilina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok