Thajboxer Moravčík obhájil titul, na Thajčana mu stačili štyri kolá

TA3 TASR
30.4.2018 00:08

Thajboxer Vladimír Moravčík obhájil v žilinskej Tipsport Aréne svetový titul kickboxerskej organizácie Enfusion vo váhovej kategórii do 80 kilogramov. Thajský vyzývateľ Nampon Top Phuket Team vzdoroval do 4. kola, v ktorom utŕžil tvrdé koleno pod rebrá, znamenajúce knokaut a zisk celkovo jedenásteho titulu v kariére domáceho veterána.

Tridsaťšesťročný Moravčík mal duel od začiatku pod kontrolou. Obaja bojovníci sa prezentovali klasickým thajboxerským štýlom, aj keď ukráteným o údery lakťami, ktoré pravidlá Enfusion nepovoľujú. Po opatrnej úvodnej trojminútovke prevzal iniciatívu Moravčík a začal na súperovi systematicky pracovať.

Zo svojho repertoára vytiahol kopy z otočky, naskočené kolená, ako aj efektívnu prácu v klinči. Slovák bol presnejší tiež v boxerských výmenách, ktorými dokázal súpera natlačiť na laná. Rozuzlenie hlavného zápasu večera prinieslo štvrté z piatich vypísaných kôl. V ňom Moravčík poslal Thajca tvrdým kolenom do počítania, ktoré napokon znamenalo koniec zápasu.

"Nečakal som, že sa to skončí vo štvrtom kole, ale bolo vidieť, že som lepšie fyzicky pripravený. Cítil som, že súper už nestačí s dychom a vyšlo mi tam perfektné koleno, ktoré mu zrejme vzalo zvyšný kyslík a ďalej už nepokračoval. Veľmi sa teším z jedenásteho titulu, hoci po 17 rokoch v ringu už pomaly rozmýšľam nad ukončením kariéry. Ešte nevešiam rukavice na klinec, ale mienim sa držať toho, že v najlepšom treba skončiť," uviedol Moravčík, ktorý získal titul Enfusion vlani rovnako v Žiline z rúk trojnásobného šampióna organizácie Hichama El Gaouia z Maroka.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok