Rekordný Nadal má 11. titul z Barcelony, ostáva kráľom rebríčka

TA3 SITA
29.4.2018 21:55

Domáci líder svetového rebríčka a obhajca titulu Rafael Nadal zvíťazil nad Grékom Stefanosom Tsitsipasom (63.) za 79 minút s prehľadom 6:2, 6:1 vo finále dvojhry na antukovom turnaji ATP World Tour 500 Barcelona Open BancSabadell - 66. Trofeo Conde de Godó v španielskej Barcelone.

V katalánskej metropole získal už svoj 11. singlový titul, rovnaký rekordný počet primátov na jednom podujatí dosiahol aj minulý týždeň v monackom Monte Carle. Šestnásťnásobný grandslamový šampión (z toho desaťkrát dominoval na parížskom antukovom Roland Garros) Nadal potreboval dobyť primát v Barcelone, aby k 30. aprílu zostal na čele hodnotenia pred Švajčiarom Rogerom Federerom, hoci tento jeho "večný rival" rovnako ako vlani vynecháva celú antukovú časť sezóny.

"Ťažko popísať, čo to je získať jedenásť triumfov na jednom turnaji. Mne sa to podarilo v Monte Carle i teraz v Barcelone, také niečo som si nedokázal na začiatku mojej kariéry ani predstaviť. Znamená to pre mňa veľa, na týchto turnajoch sa mi darí, hrám na nich veľmi rád. Emócie sú obrovské. Verím, že sa tam ešte vrátim a predstavím dlhé roky. Mám za sebou fantastické dva týždne, naplno si to užívam," uviedol šťastný Nadal, ktorý dosiahol dovedna 77. singlový turnajový titul na profiokruhu a v nedeľu už svoj 401. zápasový úspech na antuke.

Zároveň natiahol sériu získaných setov na tomto povrchu na 46, čo je rekord tzv. otvorenej éry. Ešte donedávna ním bolo 35 setov bez prerušenia v podaní Argentínčana Guillerma Coriu v sezónach 2003 a 2004. Osobným maximom na tomto povrchu pre Španiela bolo 32 setov za sebou z rokov 2010 a 2011.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok