Slováci v generálke na majstrovstvá podľahli v Piešťanoch Francúzom

TA3 TASR SITA
28.4.2018 22:10

Slovenskí hokejoví reprezentanti prehrali v sobotňajšom zápase Euro Hockey Challenge v Piešťanoch s Francúzskom 2:3. Hráči "galského kohúta" im tak vrátili prehru z piatkového súboja, v ktorom im podľahli 0:4. V sobotu sa v drese Slovenska gólovo presadil v prvej tretine Marek Ďaloga, v druhej časti hry skóroval Andrej Sekera.

Slováci v generálke na majstrovstvá podľahli v Piešťanoch Francúzom
SITA/Martin Havran

Lepší úvod Slovákov

Pre zverencov Craiga Ramsayho to bola generálka na svetový šampionát. V príprave naň si Slováci pripísali tri prehry a šesť výhier.

Podobne, ako v piatkovom prvom zápase, mali Slováci proti Francúzom lepší úvod. Súpera prevyšovali najmä v pohybe a dôraze v osobných súbojoch a vytvárali si streleckú prevahu. V 9. minúte sa presadili aj gólovo, keď akciu stredom ihriska potiahol Marek Ďaloga, puk sa následne dostal na hokejku Bakoša a po jeho strele ho dorazil do bránky práve slovenský obranca - 1:0.

Ďalší gól mohol pridať v 14. minúte Jurčo, ale v dobrej pozícii medzi kruhmi mieril vedľa. Rybár mal v prvej tretine málo práce, zasahovať musel iba sporadicky. Štyri minúty pred koncom však nechala slovenská obrana voľného medzi kruhmi Recha a ten stanovil skóre prvej dvadsaťminútovky na 1:1.

hokej-2_7f000001-d4a5-506b.jpg

Prasknuté plexisklo v závere

Do druhého dejstva už nezasiahol Tomáš Jurčo, tréner Ramsay tak musel miešať so zostavou. Tridsaťdva sekúnd po jeho začiatku napriahol od modrej čiary Andrej Sekera a vrátil Slovákom vedenie. Vzápätí pohrozil po samostatnej akcii Kudrna, Hardy bol na mieste. V 27. minúte mali šancu aj Francúzi, ale Rybár dobre zasiahol. Slovenský brankár sa vyznamenal aj neskôr pri šanci Recha.

V druhej tretine už Slováci tak nedominovali, ich súper zlepšil hru a v 38. minúte sa dočkal vyrovnania zásluhou Teddyho Da Costu, ktorý v presilovke uzavrel skóre druhej tretiny na 2:2.

Na začiatku tretej časti nepochodil z trestného strieľania Hovorka. Nasledovala séria vylúčení na oboch stranách, ale brankári chytali pozorne a stav sa nemenil. Necelé tri minúty pred treťou sirénou duel prerušila výmena prasknutého ochranného plexiskla. Iba niekoľko sekúnd po dlhej pauze napriahol D. Fleury a prekonal Patrika Rybára, čím rozhodol o triumfe svojho tímu.

S prípravou je Ramsay spokojný

Craig Ramsay, tréner SR: "Pod dnešnú prehru sa podpísalo to, že sme dohrali iba s deviatimi útočníkmi a prejavila sa únava z predchádzajúcich zápasov. Začali sme dobre, ale došiel nám plyn a potom sme spravili chyby v našom pásme. Musíme hrať v útočnej tretine. Máme zopár zranených hráčov, uvidíme, ako a či sa zotavia. Bude to ťažké rozhodovanie, musíme si k tomu sadnúť. S prípravou som spokojný, vyrástli sme ako tím, stále sa zlepšujeme, ale tento zápas sme si nechali ujsť. Za posledný mesiac to bolo veľa hokeja, ale zapracovali sme do tímu veľa nových hráčov."

Juraj Mikúš, útočník SR: "Urobili sme viac chýb ako včera, navyše sme hrali s pozmenenou zostavou. Niektorí sa nechceli zraniť, ale ako mužstvo sme sa snažili. Francúzi boli dnes lepší. Ja som po zákroku od súperovho hráča ok, len som trošku dorezaný na rukách."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok