NBA: Milwaukee zdolalo Boston a vynútilo si rozhodujúci siedmy zápas

TA3 TASR
27.4.2018 08:13

Basketbalisti Milwaukee Bucks zvíťazili v noci na piatok v šiestom stretnutí 1. kola play off Východnej konferencie NBA na domácej palubovke nad Bostonom Celtics 97:86 a vyrovnali stav série na 3:3. K triumfu ich 31 bodmi potiahol Grék Giannis Antetokounmpo. Rozhodujúci zápas číslo 7 sa bude hrať v noci na nedeľu v Bostone.

NBA: Milwaukee zdolalo Boston a vynútilo si rozhodujúci siedmy zápas
SITA/AP

Antetokounmpo k bodom pridal aj 14 doskokov. Hostia mali slabú druhú štvrtinu, v polčase prehrávali o 9 bodov a v druhom dejstve sa nedokázali so stratou vyrovnať. "Na konci to už bolo len o našej vôli. Ja som sa snažil hrať najlepšie ako sa dalo, skúšal som byť agresívny. Teraz je to už len o zápase číslo 7. Je pred nami veľká príležitosť," citovala agentúra AP Gréka, ktorému so 16 bodmi dobre sekundovali Khris Middleton a Malcolm Brogdon.

"Pre takéto zápasy to robíte. Chopili sme sa šance. Hrali sme ako jeden tím, útočili aj bránili sme spolu. A našli sme cestu k víťazstvu," povedal tréner Buck Joe Prunty. Celtics sa nedarila streľba za tri body. "Hrali sme dosť staticky a jednoducho sme neboli dosť dobrí. Oni boli celý zápas lepší na lopte a prevýšili nás rýchlosťou a nasadením," zhodnotil tréner Bostonu Brad Stevens. Víťaz rozhodujúceho duelu v sérii nastúpi v 2. kole proti Philadelphii.

1. kolo play off NBA

štvrťfinále Východnej konferencie - 6. zápas:

MILWAUKEE BUCKS - BOSTON CELTICS 97:86 (22:24, 26:15, 26:26, 23:21)

Najviac bodov: Antetokounmpo 31 (14 doskokov), Middleton a Brogdon po 16 - Tatum 22, Rozier 16, Marc. Morris a Brown po 14, 18.717 divákov.

/stav série: 3:3/

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok