Sulíkovi liberáli stiahnu návrh na zrušenie trestnoprávnej imunity

TASR, TA3
11.5.2012 11:27

Strana SaS nateraz stiahne svoj návrh na zrušenie trestnoprávnej imunity. Počká si na spoločný návrh pracovnej skupiny, ktorá ho má pripraviť.

Liberáli sa pre tento krok rozhodli po tom, čo predseda parlamentu Pavol Paška (Smer-SD) vyhlásil, že existuje vôľa na to, aby trestnoprávna imunita zanikla koncom augusta prípadne začiatkom septembra.

"Vítame tento verejný prísľub," povedal dnes poslanec SaS Jozef Kollár. Pripomenul, že dnes prvýkrát rokovala spomínaná pracovná skupina zložená zo zástupcov všetkých poslaneckých klubov. "Vymenili si názory, ktorý klub ako chápe zrušenie trestnoprávnej imunity," priblížil s tým, že SaS je za zúženie imunity len na výroky a hlasovania v parlamente.

Zatiaľ sa podľa jeho slov situácia vyvíja podľa predstáv SaS. Ak by sa však proces rušenia trestnoprávnej imunity začal brzdiť, spomaľovať, zamotávať, liberáli sú pripravení opätovne predložiť svoj návrh, ktorý z aktuálnej schôdze stiahnu zrejme v utorok 15. mája. Predseda SaS Richard Sulík si myslí, že životnosť trestnoprávnej imunite sa kráti a to aj vďaka tlaku liberálov.

"SaS tlačí na strany, aby konali v tejto veci, aby to nezostalo opäť raz len v rovine diskusného krúžku," povedal. Zdôraznil, že jeho strane ide o vec, a preto nemá problém s tým, aby pod návrhom na zrušenie trestnoprávnej imunity boli podpísané všetky strany a nie iba SaS. "Nie je to o nijakej ješitnosti, kto je podpísaný pod návrhom," vysvetlil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok