Viskupič napomenul premiéra Fica, má byť dochvíľnejší

TASR
11.5.2012 11:06

Rokovanie o Programovom vyhlásení vlády sa dnes nezačalo podľa plánu. Šiesty rokovací deň 2. schôdze sa mal začať o 9.00 h, ale nestalo sa tak. Prvý rečník dneška šéf klubu OĽaNO Jozef Viskupič síce bol pripravený na svoje vystúpenie, v pléne bola aj hŕstka poslancov, no chýbali členovia vlády, ktorá žiada o dôveru parlamentu.

Viskupič napomenul premiéra Fica, má byť dochvíľnejší
SITA


Diskusia sa začala približne o 20 minút neskôr ako mala. Do pléna sa dostavil predkladateľ premiér Robert Fico (Smer-SD). Rečník Viskupič ešte pred začiatkom svojho vystúpenia požiadal predsedu vlády do budúcnosti o dochvíľnosť. Následne sa vyjadril k vládnemu programu. Chýba mu v ňom ambícia posunúť správu vecí verejných bližšie k občanovi.

Viskupič by bol rád, keby sa vláda venovala otázke kandidatúry nezávislých kandidátov do parlamentu, zníženiu kvóra potrebného na prerokovanie petície v Národnej rade SR či reťazeniu funkcií. "To sú veci, ktoré by mohli byť upravené," myslí si Viskupič.

Po poslancovom prejave sa o slovo prihlásil premiér Fico. Zdôraznil, že vláda rešpektuje jej podriadenosť zákonodarnému zboru a preto sa za oneskorenie ospravedlnil. Došlo k nemu podľa jeho slov pre zlú koordináciu medzi jednotlivými členmi vlády. "Už sa to viac nezopakuje," prisľúbil. Na svoje vystúpenie ešte čaká 12 rečníkov. Predseda parlamentu Pavol Paška vo štvrtok (10.5.) po rokovaní poslaneckého grémia informoval, že ak bude rozprava prebiehať bez komplikácií, dnes o 11.00 h by mohol parlament hlasovať o vládnom programe, a tým aj o dôvere vláde.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok