Muž v dodávke vrážal do ľudí na chodníku, hlásia obete

TA3 ČTK TASR
23.4.2018 20:22

Najmenej 10 ľudí zahynulo a 15 ďalších utrpelo zranenia v Toronte, kde do chodcov vrazil vodič v dodávke. Potvrdila to polícia. Šofér z miesta činu ušiel, o malú chvíľu na to ho ale polícia zadržala.

Tieto údaje zatiaľ neboli oficiálne potvrdené. Nemocnica Sunnybrook Health Sciences Centre v Toronte podľa agentúry BNO News potvrdila, že jej traumatologické centrum prijalo sedem zranených.

Spravodajská televízia Sky News uviedla, že niektorí zo zranených ľudí ležiacich na chodníku nejavili známky života. Polícia páchateľa, ktorý z miesta činu aj s vozidlom ušiel, medzičasom zadržala. Podľa nej sa incident odohral na rušnej križovatke ulíc Yongeova a Finchova, pričom podľa prvých odhadov auto zrazilo približne desať ľudí.

Očitý svedok incidentu uviedol, že dodávka vyšla na chodník a rýchlosťou približne 80-100 kilometrov za hodinu zrážala chodcov. "Vyšiel na chodník a jedného po druhom začal zrážať chodcov. Len tak zničil toľkým ľuďom život. Každému, kto sa mu dostal do cesty," uviedol pre CTV News svedok, pričom dodal, že medzi obeťami je aj osoba, ktorá tlačila detský kočík.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok