Slováci hladkým triumfom nad Francúzmi spečatili postup do štvrťfinále

TA3 SITA
22.4.2018 19:39

Slovenskí hokejoví reprezentanti do 18 rokov zdolali rovesníkov z Francúzska vysoko 7:1 vo svojom treťom vystúpení na majstrovstvách sveta tejto vekovej kategórie v Rusku a spečatili tým svoj postup do štvrťfinále. Po úvodnej prehre s Fínmi (2:5) a piatkovom triumfe nad Čechmi (5:2) si pripísali do tabuľky B-skupiny ďalšie tri body.

Slováci hladkým triumfom nad Francúzmi spečatili postup do štvrťfinále
SITA/Diana Černáková

Prvých desať minút neprinieslo veľké šance ani na jednej strane. Ako prví udreli slovenskí reprezentanti, keď v 12. minúte po buly prestrelil od modrej Samuel Kňažko aj vďaka cloniacemu Maximovi Čajkovičovi brankára súpera. Už o štyri minúty však bolo vyrovnané, keď strela Julesa Galleta z pravého kruhu preletela tesne nad betónom Samuela Vyletelku.

Radosť Francúzom už po 36 sekundách pokazil Čajkovič. V úvode druhého dejstva viedli mladí Slováci o dva góly, keď po individuálnej akcii posunul pred bránkou Čajkovič puk Oliverovi Okuliarovi, ktorý zakončil s prehľadom. V 31. minúte poslal puk za chrbát Valentina Duquenna autor prvého presného zásahu Kňažko a o šesť minút pri hre piatich proti piatim zasunul puk do bránky pomedzi betóny Adam Paulíny.

Zverencom Viliama Čacha vyšiel úvod tretej tretiny, keď sa zásluhou Okuliara a Paulínyho vzdialili súperovi v bránke už s Adrienom Vazzazom na šesť gólov a bez väčšej námahy dohrali stretnutie.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok