Ľ. Galko: SaS sa zachová čestne aj za cenu straty vládnych funkcií

TA3, TASR
11.10.2011 19:54

V súvislosti s odmietnutím posilnenia dočasného eurovalu a súvisiaceho pádu vlády to dnes v parlamentnej rozprave vyhlásil minister obrany a podpredseda SaS Ľubomír Galko.

Ľ. Galko: SaS sa zachová čestne aj za cenu straty vládnych funkcií

"Také lepidlo, ktoré by nás prilepilo k ministerským stoličkám tak, aby sme zradili svoje presvedčenie a ideály, ešte nikto nevymyslel. Nechceme tie kreslá za takúto cenu," zdôraznil.

Spojenie hlasovania o eurovale s hlasovaním o dôvere vláde považuje za veľmi nekorektný nátlak na stranu, ktorá je vo svojich názoroch konzistentná a nikdy ich nezmenila. "Pád vlády nebude vinou strany SaS," odkázal ostatným koaličným partnerom.

Pripustil, že vláda Ivety Radičovej (SDKÚ-DS) dnes s najväčšou pravdepodobnosťou skončí, a to unikátnym spôsobom. "Padne na hlasovaní, ktoré je v rozpore s programovým vyhlásením vlády, pričom strana, ktorá ako jediná bude hlasovať v súlade s programovým vyhlásením, bude SaS," zdôraznil.

Mnohé vyjadrenia už v priebehu roka podľa Galka liberálom naznačovali, že SaS je v politike so svojou snahou o novú a slušnú politiku nechcená. "Sme pripravení na lavínu obvinení, ktorá sa po páde vlády spustí. Napriek všetkému si budeme stáť za svojimi názormi a hodnotami, s ktorými sme do parlamentných volieb a do politiky išli," dodal.

Koaličný poslanec za KDH Alojz Přidal sa v reakcii Galka spýtal, o čo SaS ide. "Pád vlády nebude vinou SaS? A koho, Marťanov?" reagoval na vystúpenie ministra obrany.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok