Zomrel jeden z najznámejších dídžejov súčasnosti, našli ho v Ománe

TA3 TASR ČTK
20.4.2018 20:39

Švédskeho dídžeja a producenta známeho pod menom Avicii našli mŕtveho v Ománe. Informovala o tom v piatok agentúra AP.

Hudobníkova publicistka Diana Baronová vo svojom vyhlásení uviedla, že 28-ročný dídžej, rodným menom Tim Bergling, bol v Maskate, hlavnom meste Ománu. "S hlbokým smútkom oznamujeme stratu Tima Berlinga, známeho tiež ako Avicii. Bol nájdený mŕtvy v Maskate v Ománe dnes popoludní. Rodina je zo správy zničená. Prosíme všetkých, aby v tejto ťažkej chvíli rešpektovali jej potrebu súkromia. Nebudú nasledovať ďalšie oznámenia," uviedla.

Aviicii, jeden z najúspešnejších dídžejov v súčasnosti, tvoril predovšetkým modernú elektronickú tanečnú hudbu. Jeho prvý singel Seek Bromance, vydaný v roku 2010, sa dlho držal vysoko v rebríčkoch v niekoľkých krajinách. O rok neskôr vydal rovnako veľmi úspešný singel Levels a skončil vtedy na šiestom mieste najlepšej stovky dídžejov. Hudbu vytváral v počítačovom programe FL Studio.

Agentúra AP napísala, že Avicii získal dve ocenenia MTV a dve nominácie na Grammy. Jeho najväčším hitom je Le7els, slávne sú tiež Wake Me Up !, The Day a You Make Me.

Podľa agentúry AP trpel akútnym zápalom pankreasu, čiastočne zapríčineným nadmerným pitím alkoholu. V roku 2014 mu bol odstránený žlčník a slepé črevo a pre rekonvalescenciu zrušil mnohé predstavenia. S koncertyami skončil roku 2016, ale ďalej vytváral štúdiovú hudbu. "Začal som tvoriť v šestnástich, jazdiť po svete v osemnástich. Keď sa obzriem späť, hovorím si: 'Naozaj som to všetko urobil ja?' Bolo to v určitom zmysle najlepšie obdobie môjho života, ale za určitú cenu - veľa stresu a úzkosti; bola to ale najlepšia cesta môjho života, " povedal v rozhovore pre časopis Billboard v roku 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok