Nemecko je strategickým partnerom SR, tvrdí Danko

TA3 SITA
18.4.2018 22:34

Nemecko je strategickým partnerom Slovenska politicky, aj ekonomicky. Takéto slová odzneli počas oficiálnej návštevy predsedu Národnej rady Andreja Danka v Berlíne. O vzťahoch so Slovenskom sa pochvalne vyjadril aj jeho nemecký partner Wolfgang Schäuble.

Slovensko oceňuje, že naše vzťahy s Nemeckom charakterizujú intenzívne kontakty na všetkých úrovniach. Na návšteve v nemeckom Bundestagu v Berlíne to uviedol predseda parlamentu Andrej Danko. "V rámci rozvíjania parlamentných vzťahov máme záujem o zintenzívnenie komunikácie poslaneckých výborov. Predovšetkým ide najmä o spoluprácu zahraničných, európskych a obranných výborov," uviedol Danko.

Predseda Nemeckého spolkového snemu Wolfgang Schäuble na spoločnom rokovaní podľa Danka ocenil aj novelu rokovacieho poriadku nášho zákonodarného zboru. "Slovensko má jedinečný rokovací poriadok, najmä v možnosti vystúpenia europoslancov v pléne parlamentu a práve táto možnosť motivovala aj môjho kolegu predsedu Nemeckého spolkového snemu, ktorý chce o tom diskutovať aj na pôde nemeckého parlamentu. Bola to pre mňa česť,“ zdôraznil po rokovaní Danko.

Parlamentná delegácia SR dnes hovorila aj so skupinou poslancov slovensko-nemeckého priateľstva a stretla sa aj so slovenskými študentmi, ktorí v nemeckom parlamente stážujú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok