Milióny na riešenie nezamestnanosti pôjdu smerákom, tvrdí SDKÚ

TA3, TASR
10.5.2012 13:10

To koľko pôjde z eurofondov na projekty pre mladých nezamestnaných zatiaľ nie je definitívne jasné. Predbežne sa skloňuje suma takmer 300 miliónov eur. Minister práce by ju ale chcel ešte o niečo zvýšiť. Celý projekt je ale pod paľbou kritiky opozičnej SDKÚ-DS.

Milióny na riešenie nezamestnanosti pôjdu smerákom, tvrdí SDKÚ
SITA

Diskutovaná pomoc na zamestnávanie mladých z eurofondov je podľa opozičnej SDKÚ-DS iba nálepkou na rozdávanie peňazí pre straníkov a blízkych ľudí vládnuceho Smeru-SD. "To, čo vláda komunikuje ako pomoc zamestnanosti mladých, nie je pomoc ani zamestnanosti, ani mladým, je to v podstate opakovanie prístupu z obdobia v rokoch 2008 až 2010," podotkol na dnešnom brífingu poslanec Miroslav Beblavý (SDKÚ-DS).

Upozornil, že ide o bezprecedentnú sumu na jeden program, ktorá je podľa posledného vládneho materiálu v objeme 22 miliónov eur. "Takúto veľkú sumu ešte vláda jednorázovo nevyčleňovala na jeden program, indikuje to odhodlanie posunúť peniaze svojim," konštatoval s tým, že práve 172 miliónov eur z toho má ísť iba na modernizáciu podnikov bez priameho previazania na tvorbu miest.

Cez obdobnú výzvu podľa Beblavého Smer-SD v roku 2008 rozdal milióny eur. Konkrétne 4,8 milióna eur nitrianskej Plastike, skalickému Grafobalu 4,4 milióna eur a pre Hriňovské strojárne 4 milióny eur. "Boli to peniaze, za ktoré sa žiadne významné počty pracovných miest nevytvorili a evidentne išli ľudom blízkym Smeru-SD," uzavrel.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok