Kiska prijal Druckerovu demisiu, rezort bude riadiť premiér

TA3 TASR SITA
17.4.2018 11:12

Prezident Andrej Kiska sa rozhodol, že prijme nečakanú demisiu ministra vnútra Tomáša Druckera a poverí riadením rezortu vnútra premiéra Petra Pellegriniho. Oboch prijal v Prezidentskom paláci.

Pellegrini oznámil, že osobne preberá dočasne túto pozíciu aj zodpovednosť a ešte tento deň popoludní chce informovať verejnosť o ďalších rozhodnutiach. "Chcem sa veľmi pekne poďakovať pánovi Druckerovi za jeho doterajšiu prácu, či už na ministerstve zdravotníctva, alebo vnútra. Mrzí ma, že práve Tomáš Drucker končí, pretože týmto pádom stráca vláda dobrého manažéra. Vzhľadom na závažnú situáciu chcem zopár hodín na rozhodnutia, budem vás ešte dnes informovať o najbližších krokoch, ktoré je potrebné urobiť," uviedol Pellegrini.

Drucker mu poprial veľa šťastia v napĺňaní Programového vyhlásenia vlády a pripomenul, že aj takéto rozhodnutia je z času na čas potrebné urobiť.

Tomáš Drucker v pondelok oznámil, že rezignuje zo svojej funkcie. Odôvodnil to tým, že nechce ďalej polarizovať spoločnosť. Tiež uviedol, že prenechá vedenie ministerstva niekomu, kto dokáže upokojiť súčasnú napätú situáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok