Manželku som nezbil, tvrdí finančník Béreš. O kandidatúre nerozhodol

TA3 TASR
16.4.2018 11:17

Finančník a bývalý poslanec za stranu ANO Imrich Béreš na tlačovej besede odmietol medializované obvinenia, podľa ktorých mal pred rokmi zbiť svoju bývalú manželku. O svojej kandidatúre na post prezidenta definitívne nerozhodol, spúšťa však petíciu, podľa výsledkov ktorej bude konať.

Chce byť občiansky kandidát

Počas vystúpenia pred novinármi Béreša nepodporili Milan Kňažko a Róbert Bezák, mediálne známi členovia jeho petičného výboru. Bezák uviedol, že ich po obvineniach sám požiadal, aby mohol na tlačovej besede vystúpiť sám.

"Dal som súhlas s tým, aby bola spustená petícia na podporu mojej prípadnej kandidatúry za prezidenta. Hoci som vnútorne pripravený vstúpiť na jeseň do predvolebnej súťaže, ale definitívne rozhodnutie prijmem na základe výsledku petície," uviedol Béreš. O kandidatúre sa rozhodne, keď získa 30 000 podpisov od ľudí, teda dvojnásobok počtu potrebného podľa zákona.

Chce byť občiansky kandidát. "Nebudem sa uchádzať o podporu politických strán," doplnil s tým, že kampaň si mieni financovať sám. Béreš chce byť alternatívou a konkurenciou pre všetkých prezidentských kandidátov. Béreš odmietol informácie, že mal napadnúť svoju bývalú ženu. Avizuje právne kroky. Prípad je podľa jeho slov 15 rokov stará záležitosť. Béreš spochybňuje lekársku správu, podľa ktorej mal exmanželku napadnúť. Pravosť správy majú podľa Béreša preskúmať súdy.

Vyjadril sa aj k pochodom či Gašparovi

Pochody, ktoré sa na Slovensku spustili po vražde novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej, vníma. Nepovedal, či sú požiadavky protestujúcich na odchod policajného prezidenta Tibora Gašpara opodstatnené. Ale ak by bol na Gašparovom mieste, odstúpil by.

Béreš vyštudoval ekonómiu, podnikal, venoval sa folklóru, bol šéfom protokolu u prezidenta Michala Kováča. Neskôr sa pridal k strane Pavla Ruska ANO a stal sa poslancom. 

Prezidentské voľby budú na jar 2019. Súčasný prezident Andrej Kiska ešte nepovedal, či sa pokúsi obhájiť svoj post. O kandidátoch už rozmýšľajú aj politické strany, zatiaľ nikoho nepredstavili. Kandidatúru už oznámil Radovan Znášik, ktorý sa chce o hlasy voličov uchádzať ako občiansky kandidát. Záujem o prezidentský palác avizoval aj bezpečnostný analytik Juraj Zábojník.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok