Prezidentské voľby v Smere nie sú témou, tvrdí premiér Pellegrini

TA3 TASR
16.4.2018 10:36

Predstavitelia najsilnejšej koaličnej strany Smer-SD sa zatiaľ otázkou prezidentských volieb nezaoberali, neriešili potenciálnych kandidátov a nehovorili ani o nikom, koho by Smer, ak nepostaví vlastného uchádzača, mohol podporiť.

Prezidentské voľby v Smere nie sú témou, tvrdí premiér Pellegrini
TASR

Novinárom to povedal premiér a podpredseda Smeru-SD Peter Pellegrini s tým, že pre stranu to zatiaľ nie je otázka dňa. Na otázku, či neuvažuje o kandidatúre on sám, Pellegrini odvetil, že nie. "Ja sa sústredím na výkon pozície predsedu vlády, chcel by som to vykonávať najlepšie, ako viem. Takéto otázky, ja o nich naozaj nerozmýšľam. Ak by sa v Smere-SD začalo hovoriť o nejakom potenciálnom kandidátovi na prezidenta, neočakávam, že by sa moje meno mohlo v tom výbere vyskytnúť," dodal Pellegrini.

Ako kandidáti Smeru-SD sa spomínali podpredseda Európskej komisie Maroš Šefčovič, ale aj minister zahraničných vecí Miroslav Lajčák. Šefčovič naznačil, že svoju úlohu vidí skôr v snahe zvýšiť volebnú účasť na ďalších eurovoľbách, aby nesilneli extrémistické a protieurópske strany. Lajčák kandidatúru odmietol, o post hlavy štátu nebude bojovať ani predseda strany a expremiér Robert Fico.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok