Bývalí policajti žalujú Jaroslava Spišiaka o státisíce eur

SITA
10.5.2012 10:32

Policajnému prezidentovi Jaroslavovi Spišiakovi, ktorý o pár dní príde o funkciu, hrozí trest alebo pokuta za ohováranie. Z tohto trestného činu ho minulý týždeň obvinila generálna prokuratúra, píše dnešné vydanie denníka Pravda s odvolaním sa na zdroj z justičného prostredia.

Bývalí policajti žalujú Jaroslava Spišiaka o státisíce eur
SITA

Ohovárania sa mal Spišiak dopustiť v súvislosti s kauzou úteku Karola Mella po jeho zatknutí pred necelými dvoma rokmi v poľskom Krakove. Obvinený z dvojnásobnej vraždy zmizol polícii už po druhý raz.Trestné oznámenie na Spišiaka podali podľa Pravdy ešte v novembri 2011 bývalí funkcionári Úradu boja proti organizovanému zločinu Ivan Ševčík, Milan Lučanský a Jozef Mičieta.

Nepáčili sa im Spišiakove vyjadrenia pre médiá, že kým Ševčík, Lučanský a Mičieta boli policajtmi, Mello bol sústavne na úteku a keď zo zboru odišli, podarilo sa polícii Mella zadržať. Ako ďalej píše denník, Spišiak čelí v tejto veci aj civilnej žalobe, kde bývalí policajti od neho požadujú tučné odškodné. "To, že ma prokuratúra obvinila, neviem. V tejto veci som nevypovedal,“ reagoval Spišiak pre Pravdu. Žalobu v civilnom konaní však potvrdil. "Požadujú odo mňa 300–tisíc eur," povedal Spišiak. Generálna prokuratúra SR, ktorá celú vec vyšetruje, sa k prípadu odmietla vyjadriť.

Trojica žalujúcich policajtov odišla po príchode Spišiaka zo zboru, pretože ich policajný šéf zaradil na miesta radových vyšetrovateľov v okrese. Hoci podnety na policajtov rieši inšpekcia ministerstva vnútra, expolicajti sa obrátili na Generálnu prokuratúru SR. Ani jeden z nich obvinenie Spišiaka nechcel komentovať. „Nebudem sa k tomu vyjadrovať,“ reagoval v stredu pre Pravdu Ševčík, ktorý šéfoval počas prvej Ficovej vlády Úradu boja proti organizovanej kriminalite. Bývalý štátny tajomník ministerstva vnútra Ladislav Polka hodnotí, že súdne poťahovačky s dosluhujúcim policajným prezidentom sú odrazom čistiek a agresívnej politiky, ku ktorým v zbore za Spišiaka dochádzalo.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok