Asad sa stretol s ruskými politikmi, útoky Západu označil za agresiu

TA3 SITA
15.4.2018 14:34

Ruskí zákonodarcovia sa stretli so sýrskym prezidentom Baššárom al-Asadom. Venovali sa najmä sobotňajšiemu útoku Západu, ktorý Asad označil za agresiu. Medzičasom britský minister zahraničných vecí Boris Johnson oznámil, že spojenci zatiaľ nemajú žiaden návrh na ďalší úder v prípade opätovného použitia chemických zbraní Sýriou.

Sýrsky prezident Baššár al-Asad tvrdí, že útok Spojených štátov, Francúzska a Veľkej Británie na ciele v Sýrii sprevádzala lživá a dezinformačná kampaň týchto troch krajín na zasadnutí Bezpečnostnej rady Organizácie Spojených národov. Vyjadril sa tak počas stretnutia s ruskými politikmi, ktorí navštívili krajinu, informovali štátne médiá.

Poslanec ruskej Štátnej dumy Dmitrij Sablin, ktorý sa zúčastnil na nedeľnom stretnutí, sa podľa ruských agentúr vyjadril, že Asad je presvedčený, že útok Sýriu zjednotí. Povedal tiež, že obnovenie vojnou zničenej krajiny by malo podľa prezidenta stáť asi 400 miliárd dolárov. Podľa gubernátorky Chantyjsko-Mansijského autonómneho okruhu Natalie Komarovovej má Asad dobrú náladu a pozitívny prístup.

USA, Francúzsko a Veľká Británia tvrdia, že zámerom útoku na ciele v Sýrii bolo potrestať prezidenta Asada za zrejmý chemický útok proti civilistom a odradiť ho od toho, aby to spravil znovu. Rusko a Sýria však trvajú na tom, že sa žiadny útok nestal. Údajný chemický útok v meste Dúmá pri Damasku si podľa opozičných aktivistov a záchranárov vyžiadal viac ako 40 mŕtvych. Miesto incidentu preskúmajú experti Organizácie pre zákaz chemických zbraní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok