Volejbalovými majsterkami Slovenska sú po prvý raz hráčky Strabagu

TA3 SITA
14.4.2018 22:46

Hráčky Strabag Volleyball Club FTVŠ UK Bratislava premiérovo získali titul v slovenskej extralige volejbalistiek. V sobotňajšom štvrtom stretnutí finále play-off ročníka 2017/2018 zvíťazili tesne 3:2 v ŠH Mladosť na palubovke svojho mestského rivala a obhajcu prvenstva VK Slávia EU Bratislava a v sérii triumfovali 3:1 na zápasy.

Vo finále domáce prostredie až do soboty bolo dokonalou výhodou: Strabag na úvod v Dome športu uspel 3:2, následne Slávia doma rovnako 3:2, po treťom meraní síl sa opäť tešil Strabag (3:1), ktorý triumfoval aj vo štvrtom súboji - na ihrisku rivala. Víťaz základnej i nadstavbovej časti extraligy Strabag FTVŠ UK je úradujúci šampión národného pohára, v sobotu teda spečatil zisk double.

Tieto družstvá bojovali o titul aj v minulom ročníku, Strabag FTVŠ UK vtedy pod názvom 1. Bratislavský volejbalový klub. Vlani Slávia EU vo finále uspela 3:0 na zápasy. Od vzniku samostatnej slovenskej extraligy nechýbal VK Slávia EU Bratislava vo finále extraligy ani raz. Vlani pri svojej 25. finálovej účasti vybojoval rekordný sedemnásty titul, tretí v sérii, v sobotu Strabag prerušil jeho kraľovanie.

 

strabag-2_7f000001-683e-ba66.jpg

Michal Matušov (tréner Slávie): "Zastavilo nás prerušenie zápasu v piatom sete, keď sme boli dobre rozbehnutí. Odvtedy sme si nevedeli riadne prihrať loptu a vtedy sa to celé lámalo. Od začiatku sezóny sme pracovali na výchove s mladými a slovenskými hráčkami, nestačilo to na Strabag. Gratulujem súperkám k titulu, získali ho zaslúžene."

Tomáš Varga (tréner Strabagu): "Séria bola veľmi vyrovnaná. Slávia je tradičným účastníkom finále a vždy má tie najvyššie ciele. Bojovala, nemala čo stratiť a riskovala, ale my sme sa s tým vyrovnali. Chceli sme hrať trpezlivo, vo viacerých pasážach sa nám to darilo a najmä sme viac bojovali. Štvrtý set sme dobre začali, ale potom sme sa zasekli v jednom postavení a príliš sme sa ponáhľali za výsledkom. Veľmi sa teším, že napokon sme bojovnosťou vyhrali. Naše hráčky ukázali, že vedia hrať volejbal aj v ťažkých zápasoch, a sme radi, že sme zakončili sezónu ziskom double. Spravili sme kus dobrej roboty a ukázali sme nielen doma, že vieme hrať dobrý volejbal."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok