Slováci zdolali Nemcov, strieborných medailistov z olympiády

TA3 SITA
14.4.2018 21:57

Slovenská hokejová reprezentácia uspela až vo svojom treťom aprílovom prípravnom zápase pred májovými majstrovstvami sveta, v sobotu večer v nemeckom mestečku Weisswasser zdolala v stretnutí seriálu Euro Hockey Challenge 2018 domáci výber 2:1 po samostatných nájazdoch.

Slováci nad úradujúcimi striebornými medailistami z februárových ZOH v juhokórejskom Pjongčangu Nemcami zvíťazili druhýkrát za sebou, predtým ich zdolali aj v novembri v Augsburgu na Nemeckom pohári. Počas predchádzajúceho týždňa slovenský tím dvakrát prehral so Švédmi.

svk-nemci-2_7f000001-5c74-834a.jpg

Domáci hokejisti v úvodnej časti nevyužili jednu presilovku, v slovenskom tíme mal najväčšiu šancu debutant Tomáš Mikúš. V úvode druhej časti nepremenil tím SR 54-sekundovú početnú výhodú. V druhej tretine slovenskí hokejisti nezužitkovali ani 84-sekundovú presilovku o dvoch korčuliarov.

Skóre otvoril v 39. min v početnej výhode Nicolas Krämmer. V 44. min po peknej kombinačnej akcii troch popradských hráčov vyrovnal Dávid Buc. Ten si otvoril strelecký účet v reprezentácii v trinástom súboji v najcennejšom drese.

V predĺžení víťazný gól nepadol, v nájazdoch sa z desiatich exekútorov presadil iba Martin Bakoš. V 55. vzájomnom zápase sa zrodil 30. triumf Slovákov Slovákov. Tím SR má na svojom konte aj 24 prehier a jeden duel sa skončil nerozhodne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok