Rada KDH rozhodla o kandidátoch na primátorov pre krajské mestá

TA3 SITA
14.4.2018 18:30

Rada Kresťanskodemokratického hnutia sa v Bytči zaoberala personálnymi nomináciami, a to hlavne voľbou siedmich členov predsedníctva. Ako informoval Stano Župa z komunikačného oddelenia KDH, šiesti členovia svoju pozíciu obhájili a novým členom predsedníctva hnutia sa stal Milan Kabina.

Rada KDH rozhodla o kandidátoch na primátorov pre krajské mestá
SITA/Milo Fabian

Kandidáti na primátorov

V pôsobnosti Rady KDH je aj schvaľovanie kandidatúry primátorov krajských miest. “Som rád, že môžem ohlásiť, že KDH má zatiaľ dvoch kandidátov na primátorov krajských miest. V Prešove súčasnú primátorku Andreu Turčanovú a pre Trnavu Rastislava Mráza,“ oznámil na tlačovej besede predseda KDH Alojz Hlina.

Ako uviedol Rastislav Mráz, Trnava mala dlhodobo primátora z hnutia. “Posledné štyri roky tomu tak nie je a je to pre nás výzva získať opäť tento post a zabojovať o to, aby sme predstavili víziu, ktorá bude progresom pre všetky generácie, ktoré v meste žijú, a pomenovali a riešili hlavné problémy, ktoré Trnavčanov pália,“ uviedol Mráz.

Zápas o hlavné mesto

Podľa predsedu kresťanských demokratov Hlinu sa nedá vylúčiť ešte jedna nominácia na primátora krajského mesta, ktorú bude hnutie riešiť budúci mesiac. Caroline Líšková je pripravená vstúpiť do zápasu o tento post v Bratislave. V súčasnosti prebiehajú vnútrostranícke procesy schvaľovania. Rada tiež prijala zásadné uznesenie pre komunálne voľby, v ktorom odporúča komunálnym predstaviteľom spoluprácu prioritne s opozičnými stranami, spoluprácu so stranami Smer-SD a Ľudovou stranou Naše Slovensko vylučujú.

“Rozprávali sme aj o programovej konferencii, ktorá sa bude konať koncom júna a na ktorej by sa mal prijať programový dokument s názvom Oslava rodiny. Rada tiež poverila predsedníctvo, aby pripravilo návrhy na zmeny loga a vizuálov,“ doplnil Alojz Hlina.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok