Kollárovci chcú primátora bez škandálov, podporia kandidáta OĽANO

TA3 TASR
14.4.2018 12:18

Hnutie Sme rodina sa v jesenných voľbách bratislavského primátora nechystá nominovať vlastného kandidáta. „My sa pripojíme ku koalícii SaS a OĽANO a budeme podporovať toho, koho má podľa dohody nominovať OĽANO," povedal líder Sme rodina Boris Kollár.

Kollárovci chcú primátora bez škandálov, podporia kandidáta OĽANO
SITA/Branislav Bibel

Čestný človek bez škandálov

Uviedol, že tento postup by neplatil jedine vtedy, ak by bol kandidátom niekto "absolútne neprijateľný". "Pokiaľ to bude čestný človek, za ktorým nie sú škandály, nemáme problém ho podporiť," zdôraznil Kollár. To sa podľa jeho slov týka i starostov bratislavských mestských častí Záhorská Bystrica (Jozef Krúpa) a Vajnory (Ján Mrva), ktorí sa v prípade možnej nominácie OĽaNO už spomínajú.

Rovnako by tomu tak bolo aj vtedy, ak by sa kandidátom OĽaNO na bratislavského primátora stal bývalý generálny riaditeľ RTVS Václav Mika. „Ak by tak bolo, nemáme problém Miku podporiť ani my. Ak by však išiel Mika samostatne, prípadne s podporou niekoho iného, my budeme asi držať líniu s OĽaNO a SaS," uviedol Kollár, ktorý je presvedčený, že Mika bude kandidovať.

Nesrovnal sa ešte nevyjadril

Prvým oficiálnym kandidátom na primátora Bratislavy v tohtoročných komunálnych voľbách je architekt, mestský aktivista a hudobník Matúš Vallo. Svojho kandidáta by malo postaviť aj Kresťanskodemokratické hnutie. Mala by to byť manažérka Caroline Líšková. Kandidatúru síce nepotvrdil, ale ani nevyvrátil bývalý primátor hlavného mesta Milan Ftáčnik.

Súčasný primátor Ivo Nesrovnal viackrát povedal, že sa kandidatúrou v tomto období nezaoberá. Má sa k nej vyjadriť „až keď na to príde vhodný čas". Oficiálny termín jesenných komunálnych volieb ešte nie je vyhlásený. Mali by sa však uskutočniť na začiatku novembra.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok