V troskách ruského lietadla v Indonézii všetci zahynuli

TA3, TASR
10.5.2012 07:06

Včerajšiu nehodu ruského lietadla Suchoj Superjet S-100 v Indonézii nikto z 50-tich pasažierov neprežil. Na miesto už dorazili záchranné tímy, ktoré túto smutnú správu potvrdili. Na rad prichádza vyšetrovanie tragédie.

V troskách ruského lietadla v Indonézii všetci zahynuli
SITA

Trosky lokalizovali z helikoptéry na svahu sopky Mt. Salak v nadmorskej výške približne 1500 metrov, uviedla agentúra AP s odvolaním sa na predstaviteľa indonézskych vzdušných síl. Podľa posledných informácií záchranári neobjavili v troskách "nikoho živého."

V lietadle boli indonézski podnikatelia, diplomati z ruského veľvyslanectva a novinári. Podľa Dmitrija Solodova z ruskej ambasády sa na palube nachádzali ôsmi Rusi, vrátane pilotov a technikov. Posádka mala osem členov a na palube bolo 42 hostí.

Desiatky rodinných príslušníkov pasažierov strávili noc na letisku v Jakarte, kde očakávali správy o svojich blízkych. Mnohí z nich plakali. Lietadlo sa nevrátilo na letisko počas ukážkového letu pre predstaviteľov leteckých spoločností, ktorí zvažovali kúpu najnovšieho ruského civilného lietadla. Krátko predtým, ako stroj zmizol z radarov, približne 20 minút po štarte, požiadali piloti o povolenie klesnúť z letovej hladiny 3000 metrov na 1800 metrov, s čím riadiaca veža súhlasila. Z radarov zmizlo lietadlo o niekoľko minút na to pri výške 1860 metrov v hornatej oblasti približne 60 kilometrov od Jakarty.

SSJ-100 z Jakarty štartoval na ukážkové lety celkom trikrát. Po prvých dvoch sa vrátil na letisko podľa plánu. Lety boli súčasťou prebiehajúceho ázijského turné, na ktorom Rusi predvádzajú najmodernejšie civilné lietadlo možným záujemcom. O kúpu ôsmich kusov už prejavili záujem pakistanské aerolínie Air Indus.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok