EL UEFA: Vo finále triumf Atlética Madrid, dva góly dal Falcao

SITA, Dailymotion
9.5.2012 22:49

Futbalisti Atlética Madrid sa stali víťazmi Európskej ligy UEFA 2011/2012. V stredajšom finále kontinentálneho pohára číslo dva v rumunskej Bukurešti zdolali v španielskom súboji hráčov Athletica Bilbao 3:0.

EL UEFA: Vo finále triumf Atlética Madrid, dva góly dal Falcao
SITA

O prvé dva presné zásahy sa ešte v prvom polčase postaral kolumbijský kanonier Radamel Falcao, ktorý sa s dvanástimi presnými zásahmi stal najlepším strelcom súťaže a zároveň obhájil svoj minulosezónny primát, keď ešte v drese FC Porto dal 17 gólov. Tretí gól Madridčanov pridal v závere zápasu Brazílčan Diego. Zaujímavosťou je aj fakt, že už druhý rok po sebe sa vo finále stretli mužstvá z rovnakej krajiny. V minulom ročníku FC Porto zdolalo Bragu najtesnejším rozdielom 1:0, mimochodom, jediný gól vtedy strelil Falcao. Atlético Madrid sa zo zisku rovnakej trofej radovalo aj pred dvoma rokmi.

Výsledok stredajšieho finále Európskej ligy UEFA 2011/2012 vo futbale:
Atlético Madrid (Šp.) - Athletic Bilbao (Šp.) 3:0 (2:0)
Góly: 7. a 34. Falcao, 85. Diego, ŽK: 26. Falcao - 22. Ander Herrera, 64. Amorebieta, 75. I. Pérez, rozhodoval Stark (Nem.)

Atlético Madrid: Courtois - Juanfran, Godín, Miranda, Filipe Luís - Mario Suárez, Gabi - Diego (90. Koke), Adrian López (88. Salvio), Arda Turan (90.+ Á. Domínguez) - Falcao
Athletic Bilbao: Iraizoz - Iraola, Amorebieta, Javi Martínez, Aurtenetxe (45. I. Gómez) - Ander Herrera (63. Toquero) , Iturraspe (46. I. Pérez), De Marcos - M. Susaeta, F. Llorente, Muniain

<iframe frameborder="0" width="480" height="323" src="http://www.dailymotion.com/embed/video/xqpl0s"></iframe>

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok