Sľubujú nové informácie o vražde Kuciaka a jeho priateľky

TA3 TASR SITA
11.4.2018 16:12

Špeciálna prokuratúra nepotvrdila medializované informácie o tom, že vyšetrovací tím sa v prípade vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej sústredí už len na údajného páchateľa. Policajný prezident Tibor Gašpar už čoskoro sľubuje nové fakty k prípadu.

Sľubujú nové informácie o vražde Kuciaka a jeho priateľky
SITA/Diana Černáková

Nevedia o vytypovaní páchateľa

Vyšetrovatelia Policajného zboru vo veci dvojnásobnej vraždy Kuciaka a jeho partnerky priebežne nepretržite konajú a vykonávajú procesné úkony na odhalenie a potrestanie páchateľa či páchateľov tohto trestného činu. Uvádza sa to v reakcii Úradu špeciálnej prokuratúry, ktorý vyšetrovanie dozoruje, k medializovaným informáciám o možnom vytypovaní páchateľa vraždy novinára a jeho partnerky.

"Úrad špeciálnej prokuratúry nedisponuje informáciou, ktorá bola v médiách označená ako tvrdenie prezidenta Policajného zboru k vytypovaniu možného páchateľa," uviedla hovorkyňa ÚŠP Jana Tökölyová. Podľa prokuratúry sú v priebehu vyšetrovania preverované viaceré vyšetrovacie verzie činu a každej je venovaná rovnaká vážnosť a preverujú sa s rovnakou pozornosťou. "Ďalšie informácie budú poskytnuté médiám v možnom rozsahu, ktorý neohrozí ďalší stav prípravného konania a konania na súde, hneď ako to procesná situácia dovolí," dodala Tökölyová.

Portál hnonline.sk uverejnil článok, podľa ktorého by sa z pôvodných štyroch scenárov vraždy Jána Kuciaka a jeho partnerky mal vyšetrovací tím sústrediť už len na údajného páchateľa. Odvolali sa pritom aj na policajného prezidenta Tibora Gašpara, ktorý v rozhovore pre český denník MF Dnes avizoval, že verejnosť by sa mala čoskoro dozvedieť nové fakty. Portál zároveň uviedol, že podľa ich informácií polícia už má vytypovaného možného páchateľa.

Priblížil výsledky vyšetrovania

Novinár Kuciak a jeho snúbenica Martina Kušnírová boli zavraždení 21. februára tohto roku výstrelmi z pištole kalibru 9 mm. Kušnírová bola zasiahnutá spredu jedenkrát do hlavy, Kuciak spredu dvoma výstrelmi do srdca. Informoval o tom koncom marca prokurátor ÚŠP z odboru všeobecnej kriminality na svojom brífingu v Pezinku.

Dozorujúci prokurátor, ktorého identitu požiadala ÚŠP nezverejňovať, priblížil vtedy na brífingu výsledky mesačnej práce vyšetrovacieho tímu. Predpokladaný čas vraždy bol podľa nehu ustálený v časovom rozpätí päť minút. "Bol zadokumentovaný pohyb pravdepodobného páchateľa a boli zistené ďalšie skutočnosti, ktoré nemôžeme prezentovať," prečítal dopredu pripravené tlačové vyhlásenie.

Okolnosti prípadu podľa prokurátora nasvedčujú, že išlo o vraždu na objednávku. Na mieste činu sa našli dve nábojnice a taktiež nevystrelené náboje. Vyšetrovatelia tiež nezistili žiadne stopy zápasu a s najväčšou pravdepodobnosťou nebolo nič odcudzené.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok