Lipšic zvažuje budúcnosť a odmieta informácie o Radičovej

SITA
9.5.2012 15:51

Podpredseda KDH Daniel Lipšic odmieta, že by ponúkal expremiérke Ivete Radičovej vstup do novej strany. O svojej politickej budúcnosti sa chce rozhodnúť do konca mája.

Lipšic zvažuje budúcnosť a odmieta informácie o Radičovej

Denník Sme v sobotu napísal, že bývalá premiérka Iveta Radičová odmietla ponuku podpredsedu KDH Daniela Lipšica na členstvo v novej politickej strane, o ktorej Lipšic uvažuje.

„V Sme to bolo zjavne posunuté. Ponuku Radičovej do novej strany som nedával. Hovorili sme o vízii,“ povedal dnes Lipšic po stretnutí predstaviteľov KDH, kde sa ho na medializované informácie pýtali.

Lipšic tvrdí, že s Radičovou hovorili o tom, ako ponúknuť perspektívu stredopravým voličom. Na otázku, či termín do konca mája neplatí len pre kandidatúru na predsedu KDH odpovedal „to sa týka ako ďalej s víziou pre pravicového voliča."

Lipšic sa minulý týždeň s Radičovou zhodli, že situácia na pravej strane politického spektra je dosť zlá. „Faktom je, že pravica pokračuje v hádkach aj po voľbách. Jeden z hlavných dôvodov, pre ktorý sme prehrali voľby, boli spory a hádky. Teraz sa už hádame aj o kreslá predsedov výborov, čo považujem za úplne smiešne,“ povedal Lipšic novinárom.

Podľa neho stredopraví voliči sú znechutení. „Stredopravým stranám chýba silná vízia, ktorá by zaujala. Len obrana reforiem spred desiatich rokov, keď pravica mala víziu, je slabá. Svet i Slovensko sa zmenili. Potrebujeme víziu pre krajinu, pre sklamaných ľudí, pre voličov a evidentne ju nemáme,“ vyhlásil v piatok Lipšic.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok