V Považskej Bystrici horela bývalá škola, zasahovali desiatky hasičov

TA3 TASR
11.4.2018 07:31

V Považskej Bystrici horelo v areáli bývalej školy. Na mieste zasahovalo viac ako 30 hasičov. Privolaní boli hasiči aj z Púchova, Bytče, Záchrannej brigády v Žiline, a tiež dobrovoľní hasiči z okolitých obcí. Požiar sa už podarilo uhasiť.

Požiar budovy bývalej základnej školy na sídlisku SNP v Považskej Bystrici, ktorý vznikol v utorok večer, zlikvidovali hasiči v stredu krátko pred 6.00 h, informoval hovorca hasičov v Trenčianskom kraji Marián Petrík.

Hasičom požiar budovy ohlásili v utorok krátko po 20.00 h. Zachvátil väčšiu časť budovy, pričom pod jeho náporom došlo aj k zrúteniu strechy. "Hasebné práce vykonávali hasiči ôsmimi C prúdmi a jedným lafetovým prúdom za súčasného rozoberania konštrukcie budovy. Pri požiari používali dýchacie prístroje," opísal Petrík.

Pri udalosti podľa neho zasahovali takmer dve desiatky príslušníkov Hasičského a záchranného zboru z Považskej Bystrice, Púchova, Bytče a príslušníci HaZZ zo Záchrannej brigády Žilina spolu s ôsmimi zásahovými vozidlami. "Profesionálom počas zásahu asistovali aj takmer tri desiatky členov Dobrovoľného hasičského zboru obcí Považská Teplá, Brvnište, Beluša, Papradno a Dolný Moštenec s piatimi kusmi hasičskej techniky," priblížil.
Príčina vzniku požiaru je v štádiu vyšetrovania, dodal hovorca hasičov v Trenčianskom kraji.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok