Slávistky vyrovnali stav so Strabagom, séria bude napínavá

TA3 SITA
8.4.2018 21:45

Volejbalistky Slávie EU vyrovnali stav série vo finále extraligy s bratislavským Strabagom. Finalistky z minulého ročníka nemali ďaleko k vedeniu 2:0, no Slávistky zvládli záverečný tiebreak a vyzerá to, že séria bude poriadne pikantná.

Domáce hráčky obhajcu titulu VK Slávia EU Bratislava zvíťazili v ŠH Mladosť 3:2 (21, -20, 15, -21, 11) nad tímom svojho mestského rivala Strabag Volleyball Club FTVŠ UK Bratislava v nedeľňajšom druhom zápase finále play-off slovenskej extraligy volejbalistiek 2017/2018 a v sérii na tri výhry vyrovnali na 1:1. Vo štvrtok v prvom meraní síl hosťujúca Slávia viedla 2:0 a v závere tretieho setu mala tri mečbaly v sérii, napokon Strabagu podľahla 2:3. Tretí duel je na programe v stredu 11. apríla od 18.00 h na palubovke Strabag FTVŠ UK v Dome športu.

Tieto družstvá bojovali o titul aj v minulom ročníku, Strabag FTVŠ UK vtedy pod názvom 1. Bratislavský volejbalový klub. Vlani Slávia EU vo finále uspela 3:0 na zápasy. Od vzniku samostatnej slovenskej extraligy nechýbal VK Slávia EU Bratislava vo finále extraligy ani raz. Vlani pri svojej 25. finálovej účasti vybojoval rekordný sedemnásty titul, tretí v sérii. Víťaz základnej i nadstavbovej časti extraligy Strabag FTVŠ UK je úradujúci šampión národného pohára a je v hre o double.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok