Dve exšpiónove morčatá a mačka sa tiež stali obeťami otravy

TA3 TASR
6.4.2018 21:28

Britská vláda v piatok oznámila, že dve morčatá a mačka bývalého dvojitého ruského agenta Sergeja Skripaľa sa stali takisto obeťami otravy v anglickom meste Salisbury.

Dve exšpiónove morčatá a mačka sa tiež stali obeťami otravy
SITA/AP

Ministerstvo životného prostredia, potravinárstva a záležitostí vidieka uviedlo, že dva hlodavce našli mŕtve v Skripaľovom dome po tom, čo ho z dôvodu vyšetrovania zapečatili. Ministerstvo v piatok ďalej oznámilo, že mačku našli tiež, pričom bola "rozrušená a vystresovaná, a preto sa veterinár rozhodol pre eutanáziu, aby ju zbavil utrpenia".

Skripaľ (66) a jeho dcéra Julija (33) sú hospitalizovaní od 4. marca, keď ich našli v bezvedomí na lavičke pred nákupným centrom v Salisbury. Britské úrady tvrdia, že sa stali obeťami útoku nebezpečnou nervovoparalytickou látkou novičok, vyvinutou v bývalom Sovietskom zväze, a obvinili z neho Rusko. Moskva zodpovednosť za útok dôrazne odmieta.

Ruský veľvyslanec pri OSN Vasilij Nebenzia vo štvrtok upozornil, že Británia sa ešte nezmienila o osude Skripaľových domácich zvierat, ktoré sú podľa jeho slov dôležitým dôkazom v prípade otravy.

Skripaľovci boli v nemocnici dlho v kritickom stave. Ich stav sa však podľa vedenia nemocnie zlepšil a momentálne už nie je považovaný za kritický. Vedenie dokonca v piatok informovalo, že Skripaľ "reaguje dobre na liečbu" a jeho stav sa "rapídne zlepšuje". Zdravotný stav Julije sa začal zlepšovať ešte koncom marca.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok