Obnovené nálety ruskej a sýrskej armády zabili desiatky civilistov

TA3 TASR
6.4.2018 20:43

Najmenej 32 civilistov zahynulo v piatok popoludní pri obnovených náletoch na mesto Dúmá, poslednú opozičnú izolovanú oblasť neďaleko sýrskej metropoly Damask. Nálety tak narušili tamojšie desaťdňové obdobie pokoja. DPA o tom informovala monitorovacia organizácia Sýrske pozorovateľské centrum pre ľudské práva.

Medzi zabitými je aj päť detí, uviedol šéf SOHR Rámí Abdal Rahmán. Nálety na mesto, nachádzajúce sa v oblasti východná Ghúta, podnikli spoločne lietadlá ruskej a sýrskej armády, dodal Rahmán. Toto násilie sa obnovilo v Dúme a jej okolí v piatok popoludní, keď hlavná opozičná povstalecká skupina v meste oznámila nové podmienky k dohode o evakuáciách, vďaka ktorej už začiatkom tohto týždňa odišli z oblasti stovky bojovníkov aj civilistov. Podľa šéfa SOHR sa v piatok popoludní uskutočnilo až 42 náletov.

Ako napísala agentúra AP, sýrska štátna televízia oznámila, že povstalci vypálili mínometné strely na územie Damasku, kde zabili dvoch ľudí a ďalších zranili. Dúmá je posledným útočiskom protivládnych síl v niekdajšej povstaleckej enkláve východná Ghúta, kde sýrska armáda ešte minulú sobotu vyhlásila víťazstvo nad protivníkmi.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok