Turecko hlási po streľbe na univerzite obete i zranených

TA3 SITA TASR
5.4.2018 19:20

Asistent zastrelil štyroch zamestnancov univerzity v tureckom meste Eskisehir, ktoré sa nachádza približne 250 kilometrov západne od Ankary. Vedúci školy vo štvrtok novinárom povedal, že strelec zabil zástupcu dekana, sekretárku a dvoch pedagógov.

Motívom bol pravdepodobne osobný spor. Pre médiá to uviedol univerzitný rektor, profesor Hasan Gönen. Útočník bol podľa aktualizovaných údajov identifikovaný ako vedecký pracovník Volkan Bayar a polícia ho zadržala, keď odchádzal z miesta činu. Obeťami streľby na Osmangaziskej univerzite v Eskišehire sú jeden z prodekanov, tajomník fakulty a dvaja vyučujúci.

Podľa Gönena sa zdá, že hlavným terčom útoku mal byť univerzitný dekan, ktorý však v čase príchodu páchateľa nebol vo svojej kancelárii. Ako rektor doplnil, útočník bol zapísaný na doktorandské štúdium a bolo voči nemu vedené vyšetrovanie po tom, ako obvinil viacerých zamestnancov, že sú nasledovníkmi exilového duchovného Fethullaha Gülena, ktorému Ankara pripisuje zodpovednosť za zmarený pokus o prevrat v Turecku z júla 2016.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok