Ženu, ktorá v sídle YouTube postrelila niekoľko ľudí, našli mŕtvu

TA3 TASR ČTK
3.4.2018 23:26

Život jednej ženy a zranenia ďalších štyroch osôb si vyžiadala streľba, ku ktorej došlo v utorok sídle spoločnosti YouTube v meste San Bruno v americkom štáte Kalifornia. Mŕtvou ženou je podľa miestnej polície páchateľka streľby. Informovala o tom spravodajská televízia CNN.

Šéf polície v meste San Bruno Ed Barberini na tlačovej konferencii uviedol, že polícia v sídle YouTube zasahovala v utorok po 13.00 h miestneho času. Neďaleko vchodu vo vnútri jednej z budov rozľahlého koplexu YouTube našli policajti osobu, ktorá zjavne utrpela strelné zranenia.

Vo vnútri budovy objavili zasahujúci policajti mŕtve telo ženy so strelnými zraneniami, ktoré si podľa všetkého spôsobila sama. Ženu polícia identifikovala ako strelkyňu. Ešte jedného zraneného objavili policajti v tej istej budove a ďalšiu osobu so strelnými poraneniami vo vedľajšej časti komplexu.

Podľa niektorých zamestnancov bola vo vnútri budovy počuť najmenej desiatka výstrelov. Svedok opísal, že streľba začala priamo vo vnútri sídla najväčšieho svetového videoportáli a že strelec zasiahol najmenej troch ľudí.

Svedok Vadim Lavrusik na Twitteri napísal, že v sídle YouTube sa pohybuje aktívny strelec. "Počul som výstrely a videl utekajúcich ľudí. Teraz som s kolegami zabarikádovaný v pracovni," napísal Lavrusik. Neskôr opäť na Twitteri uviedol, že sa mu podarilo uniknúť z budovy a je v bezpečí.

Zábery amerických televízií ukazujú desiatky policajných vozidiel v okolí budovy a desiatky evakuovaných ľudí. Sanitky previezli zranených do neďalekého San Franciska, kde ich podľa médií prijali najmenej dve nemocnice.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok