Drucker sa chcel stretnúť s organizátormi protestov. Odmietli ho

TA3 SITA
3.4.2018 12:54

Organizátori iniciatívy "Za slušné Slovensko" sa nestretnú s ministrom vnútra Tomášom Druckerom, kým neodvolá policajného prezidenta Tibora Gašpara. Uvádza sa to v ich spoločnom vyhlásení. Masové protestné zhromaždenia budú pokračovať - uskutočnia sa vo štvrtok v Bratislave, v Banskej Bystrici a aj v iných mestách.

Minister chcel vysvetliť svoj postoj

"Organizátori zhromaždení Za slušné Slovensko boli dnes opakovane oslovení z kancelárie pána ministra Druckera s pozvánkou na stretnutie. Presný účel osobného stretnutia nebol jasný, skôr sme sa dozvedeli, že nám chce pán minister vnútra vysvetliť svoj postoj," uvádzajú organizátori s tým, že sa zhodli, že podmienkou na stretnutie je odvolanie Gašpara. "Toto odvolanie považujeme za prvý a nevyhnutný krok pre začiatok obnovovania dôvery v nové vedenie Ministerstva vnútra SR, ako aj krok k naplneniu požiadavky nezávislého vyšetrenia vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a všetkých káuz, na ktoré Ján a jeho kolegovia novinári poukázali a stále poukazujú," dodávajú organizátori.

Ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko bude v Bratislave vo štvrtok 5. apríla o 17:00 na Námestí SNP. Organizátori tak podľa vlastných slov reagujú na fakt, že minister vnútra Tomáš Drucker doteraz neurobil zmeny vo vedení polície.

Ďalšie zhromaždenie Za slušné Slovensko bude v Bratislave vo štvrtok 5. apríla o 17:00 na Námestí SNP, v rovnakom čase sa uskutoční aj v Banskej Bystrici.

Odvolanie Gašpara a odpolitizovanie polície

Na svojom Námestí SNP sa v rovnakom čase opäť zídu aj Banskobystričania. Usporiadatelia zhromaždenia z platformy Nie v našom meste o piatom stretnutí v meste informujú prostredníctvom sociálnej siete.

Organizátori pochodov a zhromaždení Za slušné Slovensko uvádzajú, že pozorne sledujú kroky vlády a špeciálne nového ministra vnútra Tomáša Druckera. „Ak sa chce naozaj snažiť o obnovenie dôvery verejnosti v nezávislé vyšetrovanie vraždy Jána a Martiny ako aj káuz, na ktoré Ján poukázal, tak odvolanie pána Gašpara, jasné systémové zmeny v policajnej inšpekcii a odpolitizovanie vedenia polície sú prvé nevyhnutné kroky k tomu, aby sa pán Drucker vôbec mohol uchádzať o dôveru verejnosti,“ hovoria predstavitelia iniciatívy.

Zhromaždenie organizuje platforma Nie v našom meste, ktorá vznikla pôvodne ako reakcia na víťazstvo Mariana Kotlebu vo voľbách do Banskobystrického samosprávneho kraja v roku 2013. Od toho času funguje ako neformálne združenie aktivistov a organizácií, ktorým záleží na rozvoji slobody, tolerancie a ľudských práv v Banskej Bystrici.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok