Lavrov viní z otravy Skripaľa Britániu, mala súvisieť s brexitom

TA3 SITA
2.4.2018 15:55

Rusko hľadá vinníkov diplomatickej krízy, ktorá vypukla po otrávení dvojitého agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry. Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov naznačil, že za prípad môžu byť zodpovedné britské tajné služby. Podľa neho by to vyhovovalo aj britskej vláde.

Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov obvinil Veľkú Britániu a USA zo šírenia "klamstiev a dezinformácií" o otrávení bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa v Anglicku. Spojené kráľovstvo tvrdí, že išlo o útok nervovoparalytickou látkou novičok zo strany Ruska. Lavrov v pondelok britské obvinenia poprel a nazval ich "šialenou a strašnou provokáciou".

Trval na tom, že Moskva nemala žiaden motív napadnúť Skripaľa a vysmial sa britským tvrdeniam, že neexistuje žiadne vierohodné alternatívne vysvetlenie otrávenia Skripaľa, za ktorým podľa ruského ministra môžu byť britské tajné služby. Ako uviedol, celá kauza okolo Skripaľa pomohla odviesť pozornosť verejnosti od brexitu, pre ktorý sa britská vláda potýka s náročnými rokovaniami.

 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok