Na dverách domu Skripaľovcov objavili detektívi vysoké množstvo novičoku

TA3 TASR
28.3.2018 22:16

Stav bývalého ruského agenta Sergeja Skripaľa a jeho dcéry je vážny a obaja majú len minimálnu šancu na prežitie. V rozhovore pre BBC to povedala Skripaľova neter. Ak by sa im nakoniec podarilo uniknúť smrti, budú podľa nej do konca života invalidní. Britská polícia prišla s informáciou, že Skripaľ s dcérou prišli prvýkrát do kontaktu s nervovou látkou pri manipulovaní s vchodovými dverami v ich dome.

Detektívi londýnskej Metropolitnej polície objavili najväčšiu koncentráciu novičku na vstupných dverách domu Skripaľovcov. Ďalšie pátranie sa bude preto v nasledujúcich týždňoch a zrejme mesiacoch zameriavať práve na dom a jeho okolie, ktoré by malo byť dôkladne preskúmané. "V tejto fáze vyšetrovania sa domnievame, že Skripaľovci prišli s nervovoparalytickou látkou po prvý raz do kontaktu na svojich vstupných dverách," uviedol komisár Dean Haydon.

Obyvatelia okolia domu môžu preto podľa neho v najbližšom období očakávať policajtov vykonávajúcich prehliadky. Ubezpečil však občanov, že riziko zostáva nízke a že prehliadky sú vykonávané z preventívnych dôvodov.

Na bývalého dvojitého agenta Sergeja Skripaľa (66) a jeho dcéru Juliju (33) zaútočili 4. marca neznámi páchatelia, ktorí podľa britskej vlády použili nervovoparalytickú látku novičok, vyvinutú v bývalom Sovietskom zväze. Oboch našli v bezvedomí pred nákupným centrom v meste Salisbury.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok