Cestujúci opäť uviazli na stanici kvôli nehode na trakčnom vedení

TASR
11.10.2011 15:12

Železničná stanica v Galante zostala dnes na dve hodiny bez elektrického prúdu, kvôli čomu bola celkom prerušená doprava medzi Galantou a Šaľou. Stalo sa tak po nehode, pri ktorej nákladný vlak pri vstupe do stanice strhol trolejové vedenie na vchodovom zhlaví.

Cestujúci opäť uviazli na stanici kvôli nehode na trakčnom vedení

K nehode, pri ktorej zostalo bez napájania aj trakčné vedenie, došlo po 10. hodine. "Táto udalosť sa zaobišla bez akýchkoľvek zranení. Postihlo to však tri rýchliky, jeden rýchlik čiastočne a okrem toho aj dva osobné vlaky. Cestujúca verejnosť bola o všetkom vyrozumená a bola zabezpečená aj náhradná autobusová doprava," uviedla hovorkyňa Železníc SR Martina Pavlíková.

Ako neskôr potvrdila, krátko pred 13. hodinou sa podarilo spustiť do prevádzky jednu traťovú koľaj. "Dva vlaky EC, ktoré tam stáli, už boli pustené a ďalšie dva rýchliky boli nahradené autobusmi," informovala Pavlíková. Na železničnej stanici v Galante je momentálne v prevádzke jedna koľaj, po ktorej budú prechádzať rýchliky. Celková oprava by mala trvať ešte dve až tri hodiny. "Práce sa budú vykonávať v tom čase, keď nebudú chodiť vlaky, takže sa budú realizovať s minimálnymi dopadmi na cestujúcu verejnosť," dodala Pavlíková.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok