Požiar v ruskom centre zabil vyše 60 ľudí, podarilo sa ho uhasiť

TA3 TASR ČTK
26.3.2018 09:03

Pri požiari v obchodno-zábavnom centre Zimná višňa v Kemerove na Sibíri zahynulo 64 ľudí. Informoval o tom v pondelok ruský minister pre mimoriadne situácie Vladimir Pučkov. Pučkov spresnil, že zranených bolo 44 osôb, pričom desať z nich je hospitalizovaných.

Pokračujú v pátracích akciách

Nezvestných je stále 16 ľudí. Tí by sa podľa predstaviteľov záchranného štábu mohli nachádzať v kinosálach, ktoré sa nachádzali na štvrtom poschodí objektu, ale pri požiari sa prepadli nižšie. Ako uviedli zdroje z operatívneho štábu, identifikovaných je 15 obetí.

Záchranný štáb medzičasom informoval, že niekoľko ohnísk tlenia opäť prešlo do aktívnej fázy horenia, čo si vyžiadalo zásah hasičov. Samotný požiar bol už zlikvidovaný - jeho hasenie podľa spravodajskej stanice BBC trvalo 17 hodín. Začalo sa s rozoberaním trosiek a pokračuje sa v pátracích prácach.

Vypočúvajú štyri osoby

V súvislosti s požiarom boli zadržané a vypočúvané štyri osoby vrátane nájomcu tej časti objektu, kde zrejme požiar vypukol, uviedla pre Interfax hovorkyňa SK RF Svetlana Petrenková. Zadržaný je aj šéf správcovskej spoločnosti, ktorá sa o nákupno-zábavné centrum starala.

Rozhlasová stanica Echo Moskvy citovala výpovede ľudí, ktorí v inkriminovanom čase boli v nákupnom centre a tvrdia, že v objekte sa nespustil požiarny poplach.

V nákupnom a zábavnom stredisku sa okrem obchodov nachádzali aj kinosály, reštaurácie, kaviarne, sauna, fitness centrum, bowlingová hala a veľký detský kútik. Predpokladá sa, že oheň vypukol v nedeľu okolo 17.00 h miestneho času práve v tej časti budovy, kde sa nachádza zábavný komplex.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok