Al-Káida pomstila smrť vodcu, zabila a zajala desiatky ľudí

TASR
7.5.2012 12:26

Militanti z al-Káidy zabili dnes v Jemene 20 vojakov a ďalších 25 príslušníkov zajali pri útoku na vojenskú základňu v provincii Abjan na juhu krajiny. Oznámili to jemenskí vojenskí predstavitelia.

Al-Káida pomstila smrť vodcu, zabila a zajala desiatky ľudí

Militanti zaútočili pred svitaním a podarilo sa im vniknúť na základňu z mora aj zo súše. K prepadu došlo deň po tom, čo americký nálet v Jemene usmrtil najvyššieho veliteľa al-Káidy v tejto krajine Fahda al-Kusu, nachádzajúceho sa na zozname najhľadanejších osôb amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie.

Al-Kusá bol totiž podozrivý z účasti na útoku na americký torpédoborec USS Cole, pri ktorom 12. októbra 2000 v prístave mesta Aden zahynulo 17 amerických námorníkov. Okrem toho ho považovali aj za jedného z vodcov al-Káidy na Arabskom polostrove. Predstavitelia pod podmienkou zachovania anonymity uviedli, že vládne sily dnes neskôr ostreľovali stanovištia militantov po celej provincii Abjan a zabili 16 z nich.

Boje v Jemene sa sústreďujú v blízkosti provinčného hlavného mesta Zindžibár, ktoré majú obsadené militanti z al-Káidy už rok.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok