Kuzminová ovládla šprint Svetového pohára, získala malý glóbus

TA3 TASR
23.3.2018 15:59

Slovenská biatlonistka Anastasia Kuzminová zvíťazila v celkovom hodnotení šprintu v seriáli Svetového pohára. Napriek tomu, že v 9. kole v najlepšej desiatke v sibírskom Ťumeni na 7,5 km trati chýbala, skončila 12-ta a za víťaznou Bieloruskou Darjou Domračevovou stratila až 1:05,2 min, jej bodový náskok stačil na to, aby sa premiérovo v kariére stala vlastníčkou malého krištáľového glóbusu.

Kuzminová ovládla šprint Svetového pohára, získala malý glóbus
SITA/AP

Prvá skončila Domračevová

V ťumenskom šprinte za Domračevovou skončila druhá Fínka Kaisa Mäkäräinenová (+1,2) a tretia Nórka Tiril Eckhoffová (+33,3). Zo slovenských biatlonistiek sa zaradila Paulína Fialková na 15. miesto (+1:19,6) a Ivona Fialková na 46. (+2:12,0). V celkovom hodnotení SP zostala na čele Kuzminová o 16 bodov pred Mäkäräinenovou.

kuzmina-upr_7f000001-296c-f77b.jpg

V Ťumeni sa riešili vlastníci krištáľových glóbusov za celkové prvenstvo, v šprinte malý za víťazstvo v disciplíne. Pred štartom mala Kuzminová náskok 41 bodov pred Domračevovou a stačilo jej, aby skončila lepšie ako na na 22. mieste, aby vo svojom rodisku siahla na svoj premiérový glóbus v SP. To sa jej pri najrýchlejšom behu s 10-bodovým náskokom aj podarilo.

Nasadila vysokú latku

V mraze -7 stupňov sa v ležke vyznamenala najskôr Fínka Mäkäräinenová, súperka Kuzminovej v boji o celkové prvenstvo, s čistou streľbou, rovnako odstrieľala aj stojku a vzhľadom na rýchly beh nasadila vysokú latku. Kuzminová (strelecká bilancia 1-2) urobila chybu na druhom terči, v stoji na prvom a piatom a musela poriadne vystupňovať tempo, aby skončila čo najviac vpredu výsledkovej listiny. Domračevová podala bezchybný výkon, v ležke i v stoji čistá, s triumfom piatykrát v sezóne, 33. v kariére.

Ďalšie dve slovenské biatlonistky Paulína Fialková (1-1) a Ivona Fialková (2-0) sa taktiež snažili medzi 76 štartujúcimi preniknúť medzi absolútnu špičku. Na strelnici zostal u P. Fialkovej nevybielený štvrtý terč, u Ivony tretí a štvrtý, v stoji sa pridala u Paulíny chyba na prvom terči, Ivona už nezakolísala.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok