Rusi potvrdili úlohu favorita aj proti Nórom

SITA
6.5.2012 19:43

Hokejisti Ruska potvrdili úlohu favorita aj vo svojom druhom vystúpení na majstrovstvách sveta, keď v v nedeľu v Štokholme zdolali Nórov 4:2.

Rusi potvrdili úlohu favorita aj proti Nórom
SITA

Rusi boli počas zápasu lepším tímom, ale húževnatí severania podali sympatický výkon a cestu za troma bodmi im riadne skomplikovali. Rusko so 6 bodmi vedie tabuľku S-skupiny.

Rusi síce mali od prvej minúty tlak, ale na gól čakali až do 22. min, keď v presilovke skóroval Pavel Daciuk. V 28. min sa v početnej výhode presadil aj Denis Denisov a "zborná" sa upokojila. Pre ruských hráčov bol veľkou prekážkou mladý brankár Lars Volden. V polovici zápasu znížil Morten Ask pri hre piatich proti trom, o dve minúty vrátil Rusom dvojgólové vedenie Nikolaj Kuľomin. V 36. min využili Nóri Mariusom Holtetom presilovku a črtala sa dráma. V 40. sekunde tretej tretiny však dal upokojujúci gól na 4:2 Alexander Perežogin a Rusko už v ďalšom priebehu dohrávalo v pokojnom tempe. 

Výsledok - S-skupina:

Rusko - Nórsko 4:2 (0:0, 3:2, 1:0)

Góly: 22. Daciuk (Kalinin, Jemelin), 28. Denisov (Medvedev, Kuznecov), 33. Kuľomin (Malkin), 41. Perežogin (Malkin) - 31. Ask (Holos, Thoresen), 36. Holtet (Skröder, Holos) 
Vylúčení: 4:5 na 2 min, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Kurmann (Švaj.), Patafie (USA) - Arm (Švaj.), Morrison (USA).

Viac informácií o Majstrovstvách sveta v hokeji sa dozviete na našej podstránke MS 2012

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok