V Austrálii skrotili mohutné požiare, desiatky ľudí stratili domovy

TA3 TASR
19.3.2018 07:42

Lesné požiare na juhovýchode Austrálie zničili cez víkend desiatky domov, viedli k prerušeniu dodávok elektriny pre tisíce ďalších a zabíjali dobytok. Úrady vyzvali obyvateľov, aby boli naďalej ostražití, hoci väčšinu požiarov sa podarilo dostať pod kontrolu.

Úrady vyzvali v pondelok obyvateľov, aby boli naďalej ostražití, hoci väčšinu požiarov sa podarilo dostať pod kontrolu. Správy o vážnych zraneniach sa neobjavili. Stovky ľudí však museli utiecť zo svojich domovov a požiare spôsobili rozsiahle škody vo vidieckych oblastiach štátov Viktória a Nový Južný Wales.

Najhoršie zasiahnutým mestom je Tathra na južnom pobreží Nového Južného Walesu, kde bolo vážne poškodených alebo zničených viac než 70 domov a ďalších objektov. Požiar tam vypukol v lese niekedy okolo nedeľňajšieho poludnia, uviedli hasičské zdroje.

V susednej Viktórii cez víkend zničili tri požiare najmenej 18 domov a 40.000 domácností zostalo bez elektrickej energie, informovala civilná ochrana. Odhady počtu uhynutých oviec a ďalšieho dobytka nie sú podľa nej zatiaľ k dispozícii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok