Chcem vládu, ktorej budeme môcť veriť, vyhlásil Kiska

TA3 SITA
17.3.2018 16:36

Slovensko potrebuje nepolarizujúcu vládu, takú vládu, v ktorej budeme môcť každému členovi veriť, že urobí všetky kroky na rýchle vyšetrenie vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej.

Chcem vládu, ktorej budeme môcť veriť, vyhlásil Kiska
SITA/Diana Černáková

„Len takáto vláda sa môže usilovať o dôveru moju a potom o dôveru Národnej rady SR a verejnosti. V tejto súvislosti som, samozrejme, pripravený dôsledne využívať všetky ústavné právomoci hlavy štátu," napísal prezident na svoj facebookový profil. Ako dodal, pred tým, ako Pellegriniho zostavením novej vlády poveril, mu na rokovaní jasne povedal, ako sú nielen jeho očakávania.

Doterajší premiér Robert Fico podal vo štvrtok do rúk prezidenta Andreja Kisku demisiu vlády. Prezident demisiu prijal a zostavením novej vlády poveril doterajšieho vicepremiéra Petra Pellegriniho. Do zostavenia novej vlády zostáva Fico premiérom v demisii. Očakáva sa, že Pellegrini by mal novú vládu, v ktorej príde k viacerým personálnym zmenám, predstaviť. Na stoličky ministrov spravodlivosti, kultúry, vnútra, sociálnych vecí a rodiny či vicepremiéra pre informatizáciu si sadnú vo vláde Petra Pellegriniho už nové tváre.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok